För sorgligt...

Första nyårsaftonen hemma sen dottern föddes för 8 år sen. Nu ligger jag här och hostar, tur att vi nyligen flyttat in en TV i sovrummet och att svärföräldrarna är här och tar hand om barnen.
Men jag är bitter över att inte kunna utnyttja barnvaktsmöjligheterna till att vara på fest med mannen och vännerna. Till nyårsmiddag åt jag mannagrynsgröt.
Jag har på mig en grå uttvättad tröja och gråa träningsbyxor. Håret är otvättat. Jag kan inte ens hitta något roligt att läsa på internet. Alla är på fest o.s.v så inget nytt skrivs på de bloggar och forum jag läser dagligen.
Borde stänga av datorn innan jag köper något på internet som jag egentligen inte behöver.... Bilden är från förra sommaren.
image27

Nyårsafton...

Idag är det nyårsafton och det snöar !
Jag hade hög feber inatt så nyårsfesten jag skulle på ikväll är det bara att glömma... :(
Jörgen får gå ensam, han har lovat att filma så jag kan se hur de hade det. Suck, jag som äntligen skulle få träffa kompisens nya flickvän...

Dans och vedermödor...

Dansen i torsdags blev en riktig succé i mina ögon.
Det var MYCKET folk, runt 600 sades det. Mannen följde ju med som åskådare och han fick lov att leka med min nya telefon när han fick tråkigt. Han stod i caféet och spelade golfspel i några timmar...
Han blev dessutom smittad av magsjuka och har legat hela dagen idag. Konstigt, för vi åt var sin likadan smörgås och var sin punschrulle och jag känner inte av magen. Hade iof jätteont i huvudet idag, men det var nog pga att vi var uppe så sent (stannade till hos en av dansvännerna på vägen hem) och när vi kom hem var sonen vaken och hostig så jag kom i säng först kl. 5.
Nåja, nu mer om dansen. I bilen var det jag, mannen och 3 danskillar. Det var nonstopdans mellan 19-24 till Blender och Wahlströms. Tror att de spelade 40 minuter var för det kändes som om de bytte hela tiden. Det var hiskeligt mycket folk, vi fick stå och köa utanför i regnet ett bra tag innan vi kom in.
Väl inne var det inte så värst trångt om man jämför med casinot. Hade den stora förmånen att ha flera dansfavoriter där (fattades bara en, som är på semester) så jag dansade hela kvällen med killar jag dansat med förr. Det var väldigt trångt på dansgolvet och jag ville inte riskera liv och lem med att dansa med någon okänd. Enda större krocken hände när jag gående skulle ta trappan ut från dansgolvet, jag fick en tjejs armbåge i full kraft mot halsen ovanför nyckelbenet. Det gör fortfarande ont.
När det var ungfär 1 timme kvar så glesnade det på golvet och var ganska halt. Det var då lättare att bugga utan att vara tvungen att titta hela tiden vart det fanns utrymme. Visst fick man en rumpa i ryggen ibland och jag höll nästan på att ta tag i fel killes hand efter en snurr men på det hela taget så var det en toppenkväll !
Det kommer bilder så småningom, mannen filmade ett tag också. Undrar om jag verkligen vill se det ? Det var sent på kvällen, jag var svettig och håret stod på ända...
Jag vill dansa snart igen !!!

Kändisspaningar i jul

Kom på att jag måste berätta att jag såg Ebba von Sydow och hennes mamma på Kungsgatan igår !
Ni vet, man ser någon man känner igen och så går hjärnan på högvarv innan man kopplar vem det är. Hennes outfit var casual chic och mamman hade lång päls om jag minns rätt.

Igår i Kompassen såg jag också tjejen som spelar Roxana i Andra avenyn,  Fortesa Hoti.

I fredags såg vi Lasse Kronér på Liseberg och i helgen såg vi Ingvar Oldsberg på Hemköp. Blev så full i skratt för jag gick fram till kvällstidningarna och skulle kolla en sak, Oldsberg var på stor bild på första sidan och så stod han mitt framför mig i kön...
Svärmor tycker det är så spännande att man träffar på kändisar hela tiden i Göteborg, själv försöker jag att undvika att hälsa som är min första reaktion när jag känner igen någon *pinsamt*

Vilket påminner mig om att det var länge sen jag såg Ravelli. Har varit nära att krocka med honom flera gånger i villakvarteret. Han tänker väl: Åh nej, där kommer den där tokan i den stora röda bilen igen...

klänning från HM köpt igår

dsc00017.jpg 
Nedsatt från 349 kr till 49  kr !
Inte världens bästa bild, hann inte riktigt fixa till innan vi öppnade.
Ull och akryl, så den kommer nog att noppa sig, men den är skön och gör att mitt hår ser mindre orange ut :)

I dimmorna i morse (utan glasögon och i mörkret grävde jag i garderoben efter bruna nylonstrumpor. Fick gå ut i hallen fram och tillbaka några gånger tills jag hittade de bruna och satte på dem. När jag gick till bussen tittade jag på mina ben och inser chockad att jag har mörklila strumbyxor !
Men det gjorde inget dels för att det faktiskt blev snyggare och dels för att linnet jag har under klänningen också är mörklila....

accessories och jobbkläder + mellandagsrea-tips

dsc00015.jpg
accessories och jobbkläder.

Rean var kul ! Vi började när det öppnade 10 och strax före 18 styrde vi kosan mot operan. Jag och mannen hittade massor av roliga kläder och tillbehör. Ska försöka ta bättre bilder i dagsljus på fredag.
På halva priset blev det inte alls så dyrt idag, iallafall inte för mig.

Tips: Flash i Nordstan hade riktigt bra reapriser, var för trött för att gå igenom deras utbud och prova, tyvärr.

Eva: Den rutiga klänningen som du skrev om fanns på rea på lindex på kungsgatan.

Dagens sämsta var Rut m fl. Har aldrig varit inne i deras butik i Brunnsparken förut men det var trångt , hög musik och inget större än medium så långt ögat kunde nå. Flydde till Shock för lite ögongodis. Svärmor höll på att sätta i halsen när hon såg utbudet och ungdomarna som shoppade där (flera med sina mammor :) ) tyvärr hade de ingen rea vad jag såg. Ska gå dit och botanisera en dag när jag har gott om tid !

Dagens roligaste var Lindex "noughty corner" (jag orkar inte kolla stavningen, sov 3-4 timmar inatt)
De hade svarta spets-boxer-trosor med skumgummi bak på skinkorna så ens rumpa ska se "putigare" ut *asgarv*
Fast ikväll ångrar jag att jag inte provade den för de kanske är jättesköna när man sitter på hårt underlag :)
Kanske dags att gräva fram de överblivna gamla araglan-xelvaddarna från 80-talet och stoppa dem i trosorna....

underkläder

dsc00014.jpg
underkläder

shoppat mera.

dsc00012.jpg
shoppat mera.

dagens skörd hittills.

dsc00008.jpg
dagens skörd hittills.

Mellandagsrean

Imorgon gäller det !
Det är dags för årets stora shoppingrunda. Mannen vill av någon outgrundlig anledning till Nordstan. Han tror att det går att fynda på Dressman. Själv vill jag till något bortglömt köpcentrum som har masssor med kläder och skor att rea ut :)
Tyvärr finns det bara i min fantasi så det är bara att vässa armbågarna och ge sig in i närstrid...
Tanken är att hela gänget (jag, man, farfar. farmor och 2 barn) ska åka på rean. Jag hoppas att farfar ska vara hemma med barnen så jag kan koncentrera mig på shoppingen 100%. Fast eftersom jag inte åker ensam så kommer jag ändå bli störd hela tiden. Om vi först shoppar kläder åt mannen kanske han och ungarna kan göra något annat sen.
Det gäller att ha bra kläder för att dra av och på hela tiden.
Vi som alltid annars firar jul i Luleå där det ända fram tills förra året varit runt 20 minusgrader i mellandagarna, ni kan tänka er hur jobbigt det är att prova kläder när man måste jättetjock jacka, långkalsonger mössa, vantar och halsduk mm....

En blogg jag läste, Stephiesmode tipsade om att man ska piffa till sig lite när man ska ut och shoppa på rean. Det är en jättebra tips, för man blir inte så köpsugen när man är blek och osminkad i spegeln. Tyvärr har det väl blivit lite väl mycket bröd, choklad och julmust i jul. Men i år kommer jag trotsa att man ABSOLUT inte får köpa lite för små kläder för jag krymper ju fortfarande :)

Morgondagens mål:

  • Kläder till mig och mannen
  • Väskor, har inga snygga...
  • Snygga högklackade skor, flera !

Sen efter rean ska jag och svärmor gå på Figaros bröllop på operan. Torsdag är det arbetsdag och på kvällen ska vi på dans. Mannen ska följa med (det är första gången) och kompisarna så det blir en toppenkväll. Målet är att dansa så mycket som möjligt !

wlan-surfar...

Tredje gången gillt ? blogg.se har nu två gånger ätit upp inlägg. morr !
sitter i sängen och wlan-surfar med nya telefonen.
nyhet och sensation !

jag har gått/sprungit både söndag och julafton. Mer om det sen.

Nya feletonen :)

Här är riktig info om min nya leksak !image19
Jag har försökt lära mig hur den funkar, inte alls så lätt. Har inte fått in mina telefonnummer från gamla SIM-kortet än, suck...

Uppesittarkväll

Vi firar ju jul med svärföräldrarna och vi har som tradition att spela bingolotto och äta godis och nötter. Lite stark glögg blir det också... här är en bild (jag lyssnade på bok medan jag lagade mat) image18på min dubbelhaka, gråsvarta trikåklänning, mitt stora pärlhalsband och mina nyinköpta örhängen från glitter. Titta noga på den blå kulan så ser ni min man och delar av köket också :)

Bälte

Idag har jag bälte i mina byxor. Ett smalt svart med öljetter till hål, köpt på rea i höstas. Det är stort !. Jag tror inte jag haft bälte i byxorna sen förra seklet, då jag senast var av någorlunda normalvikt/form. Dessutom sitter byxorna löst, vilken underbar känsla....
Hoppas inte julmaten ( läs all choklad) förstör figuren i år.
Gäsp, kunde inte sova inatt. Somnade någonstans runt 4-4.30 (kollade på klockan 4) och steg upp 7. Tack gode gud för koffeintabletter och att jag inte kör bil idag...

granen är pyntad.

Img0D8C.jpg
granen är pyntad.

Minimal dansbild

image16Hittade på Beanz dansbilder denna bild (paret som egentligen fotograferades klippte jag bort) man kan se mitt bakhuvud, min svarta t-shirt och mina knallröda capribyxor i linne. De hade en grön spotlight som lyste från taket, därav den konstiga färgen på golvet.

Städar...

Jag och mannen hat tillbringat större delen av dagen med att städa övervåningen och ställt iordning gästrummet (tömt det på bröte) inför svärföräldrarnas ankomst på tisdag. Då (tisdag kväll)  ska jag åka med jobbet till Alingsås på matlagningskväll och vinprovning :)
Det blir gemensam avresa med spårvagn och tåg. Är lite sugen på att ta med färddricka.
Kanske skulle ta på mig något annorlunda. Nätstrumpor och kjol eller urringad top ? Höga klackar är självklart....

Mitt hår börjar bli mer pastellfärgat, hoppas det snart går bort för jag har lessnat på orange-grått hår.

Imorgon ska jag på dans igen med några danskompisar, åh, det ska bli såååå kul !

Stieg Larsson, Män som hatar kvinnor

Har börjat lyssna på denna underbara bok av Stieg Larsson. Man kan inte annat än ÄLSKA Lisbeth Salander. Hon är min hjälte. Varför kan inte jag också vara så ärlig och säga exakt vad jag tycker och strunta i att gå till jobbet om jag inte har lust ?
Citat ur boken:
Hon kommer till ett kundbesök i en svart t-shirt motivet E:T med huggtänder samt texten I´m also an alien, midjekort sliten skinnjacka, kort svart kjol med trasig fåll, nitbälte, tvärrandiga grön-röda knästrumpor och drMartenskängor. Makeupen var i en färgskala som antydde att hon förmodligen var färgblind. Hon var med andra ord ovanligt prydlig....

Ikväll dans

Vi är 4 danssugna personer som ska åka med min bil till Båberg ikväll och dansa. Vad ska jag ha på mig ?

Det är sååå svårt att bestämma kläder att ha på sig när man ska dansa. Det får inte vara för varmt, urringat, kort, genomskinligt när det är vått, tajt i armhålorna eller för bylsig. Kläderna får gärna kännas som träningskläder men ändå se bra ut. Jag har provat att ha tajta jeans, det var inte varken skönt eller svalt. Det var bara snyggt och männen hade inga problem att hålla ett stadigt tag om mina höfter i turerna.
Men med tanke på att jag snurrar väldigt mycket i bugg så skulle jag aldrig våga ha framknäppt blus. Tänk om killen fastnar i knäppningen med fingrarna och fläker upp den. Ryser vid tanken att stå där mitt på dansgolvet med bhn bar....



Kors i taket !

Vi har andra har redan ätit middag och nu står min man (jag svimmar nästan) och gör tacos till sig själv. Så mycket frivillig matlagning var det länge sen han gjorde....
Barnen slåss om vem som ska få dammsuga köksgolvet och om en timme är det Bonde söker fru. Jag gillar mitt liv :)

julig blomgrupp

Img0A5C.jpg
julig blomgrupp

dagens klädsel lucia-firande

Img0E6A.jpg
dagens klädsel lucia-firande

Sex and the city

Flera av bloggarna jag läser har skrivit om Sex and the city senaste dagarna. Jag har sett serien flera gånger,image13 fick the shoebox av min man i julklapp ifjol.
Älskar verkligen serien, deras humor och kläderna. Problemet är att de är så satans anorektiska (och att man inte kan se den när barnen är i närheten). När jag låter mig inspireras och klä mig fint så ser jag ju ut som Bridget Jones istället för Carrie Bradshaw :(
Nåja jag håller på  att gå ner i vikt (-7 kg hittills), men jag kommer inte ner till deras viktklassen igen och måste acceptera att när man är över 30 och har fött och ammat 2 barn så har man både höfter och bröst.
Varför njöt jag inte av min platta mage och små bröst medan jag hade det ?
När jag träffade min man vägde jag 48 kilo och hade AA-kupa. Men jag hade komplex över mina breda höfter så jag hade inte mycket kroppsnära kläder för det. Nu när jag är nere på 67 kilo och storlek 42-44 så ser jag gigantisk ut i allt som inte är kroppsnära. Eva tipsar om hur man gör för att se vilken kjollängd man bäst passar i.
Har inte gjort det själv än, skulle nog behöva hjälp med det. Mannen vill se så mycket ben som möjligt så han är inte en tillförlitlig domare....

Inga bilder, tyvärr

Det blev inga bilder på min klädsel igår för det blev så stressigt när jag skulle iväg till julfesten på kvällen.
Vi tillbringade dagen på dotterns stall där det var Caprilli-tävling/maskeradridning, tipspromenad och lottförsäljning. Tävlingen gick åt skogen för hon kunde inte koncentrera sig, men hon vann maskeradtävlingen (tack vare sin mamma :) ) och sonen vann första pris i lotteriet, en alladinask...
Idag har jag varit på dansklubben och dansat i ett par jeans från Lindex i storlek 42 !!
Inte illa va för någon som hade storlek 48 i våras :)
Det är en kombination av att äta annorlunda (lite kolhydrater) och de senaste 3 månaderna har jag dansat 2-3 ggr i veckan. Hopppas inte att julen förstör för mycket. Ska verkligen shoppa kläder på mellandagsrean i år !

Julfest imorgon

Imorgon ska jag och M iväg med dansklubben på hemlig julfest. Bussen går från Heden och vi får mat och dans. Mer vet jag inte. Tyvärr har min hårfärg mina hårfärger satt stopp på mina planer att ha på mig något snyggt i rött.

Så det blir mossgrönt linne och beige-grön vid kjol med turkosa blommor. Ser förhoppningvis bra ut till orange-grålila hår ?
Problemet är att jag vill ha mina ursnygga vita höga sandaletter med turkosa stenar över foten. Men de kan jag ju inte dansa i. Iallafall inte bugg Kanske kan jag ha de på mig under middagen och sen byta till dansskorna ?

Fast dansskorna är inte ett dugg snygga till kjol. Men de är sköna att dansa i och jag kan utan problem dansa hela kvällen utan att få ont i fötterna och jag kan ha mina anatomiska fotbäddar i dem så jag får svälja fåfängan imorgon....
image12

Besvikelsen är stor...

Igår var planen att vi skulle ha förfest och äta middag hos M och sen skulle vi på hårdrockskonserten. Efter det skulle vi gå på krogen och vi hade alla tagit ledigt dagen efter. Barnvakt var bokad flera månader i förväg och planen var att hon skulle sova över. Det är sååå sällan (några gånger per år) vi har barnvakt och kan göra saker tillsammans min man och jag. När barnvakten kommer säger hon (trots tidigare löfte) att hon vill åka hem 12, ok, tänkte jag. Konserten börjar 19 så det hinner vi kanske.
Håret var färgat, klädseln var noga utvalda och make-upen var perfekt. Förfesten var ok och vi provade några turer bugg i onyktert tillstånd till hårdrock, det gick sådär i nätstrumpor på parkett...
Konserten men Axxis, Gamma Ray och Helloween var bra, inte så mycket folk som jag trodde så det blev inte för trångt. Jag köpte min första hårdrocks-t-shirt. Den enda alkohol det fanns att dricka var 2.25% cider eller 3.5% öl, så jag drack pepsi. Det blev en lååång konsert. Den slutade 5 minuter över 12 och då var jag spiknykter igen.

 Skickade ett SMS och försöker muta den redan överbetalda barnvakten. Nej, hon vill åka hem. Tack för ingenting. Jag är då så arg att jag kunde gråta, men vill inte förstöra make-upen så jag sväljer förtretet. Skickar ytterligare ett SMS där jag deklarerar att jag hade bett någon annan om jag vetat att det skulle bli problem. Då har hon mage att skriva att: hade jag vetat att det skulle bli så sent hade jag sagt nej !
VARFÖR I HELVETE GJORDE DU INTE DET DÅ SÅ VI KUNDE SKAFFAT EN ANNAN BARNVAKT !!?? hade jag lust att skriva, fast det gjorde jag inte utan vi ringde en taxi och åkte hem direkt efter konserten medan de andra grabbarna fortsatt ut på stan. FAAN...
Suck, vi har pratat om det i månader, hon vet att jag ville att hon sov över (berättade innan att jag bäddat i gästrummet) så vi inte behövde stressa hem, hon får BRA betalt och vi har köpt dyra biljetter för att ha en helkväll på stan och vad får man tillbaka? Kattskit.
Hon har gjort bort sig och kommer ALDRIG någonsin mer få ett rött öre av mig och jag kommer inte att ställa upp med skjuts eller något annat till någon som är så småsint. Så jag är bitter idag, tur att jag ska på en julfest på lördag så man har något att se fram emot. Men det kan ju ändå inte kompensera för gårdagskvällens fiaskoavslutning, jag ville ju gå ut tillsammans med min man och våra kompisar.

Helloween live....

Img08E2.jpg
Helloween live....

Gamma Ray live !

Img003E.jpg
Gamma Ray live !

mera färg.

Img07B2.jpg
mera färg.

Ikväll är det dans !

Jag och M ska svänga våra lurviga (just det får inte glömma att raka mina) i Boråsparken ikväll, Blender spelar 21-01. Han hämtar mig kl. 8 så det är gott om tid för middag och att fixa iordning mig. Håret är brandgult, blont och med inslag av grålila (skulle vara svart) tur att det går att tvätta bort....
Folk kommer iallafall inte kunna säga att jag inte syns :)
Jag ska färga håret en gång till innan tisdag, vill ha mer grålila svart i håret....
Är sugen att krusa delar av håret och sätta upp det i en fantasi-frisyr, men det kanske får vänta till tisdag då vi ska på Gamma Ray. Förfesten hos en annan M börjar redan 4 och jag slutar jobba 3 så jag vet inte hur jag ska hinna göra mig färdig. Det blir nog svarta kläder både ikväll och på tisdag. Gillar att dansa i svart för det blir inte genomskinligt  när man svettas...
MMSar in en bild på skorna jag fyndade på Emmaus igår !!!

fynd.

Img0E64.jpg
fynd.

håret....

Img050A.jpg
håret....

RSS 2.0