Gissa vad ? Jo, dans såklart...

Söndagens kurs på klubben blev en glad överraskning. Det var många riktigt duktiga dansare som skulle gå sista buggkursen så det blev svettigt och trångt i lokalen.
Men eftersom Zlips spelade i Alingsåsparken och jag inte varit på dem tidigare så åkte jag dit pausen.
Danserna i Alingsåsparken har varit bra hela sommaren och i söndags var inget undantag. Det blev både gamla favoriter och några nya. Tyvärr inte en enda hakgnuss (killarna var för korta :) ) men det är kul att panngnussa med, bara lite svettigare...
Igår var jag i Jönköping och dansade på Fröjdens utedansbana. Det ösregnade när vi åkte dit (samåkte med DM-folk), men sen var det uppehåll/duggregn under resten av kvällen. Golvet blev fuktigt vid ingången = jättesträvt så det kändes i ryggen när jag åkte hem.
Mycket folk var där, en del man kände igen från DM och danserna tidigare i år. Fick äntligen dansat med en kille från Värmland som var den första som jag såg gnussa i vintras i Boråsparken. Han hade en stegkombination som jag aldrig testat innan så det var rätt avancerat att följa rätt. Bra för ödmjukheten att dansa med killar med avancerad teknik :)
Dessutom var han en fena på snabbfoxx !
Inte många här hemmavid är så bra på det speciellt inte med gnuss. Får väl hoppas på många snabbfoxxat när vi är i Ö-vik och dansar på maran
.dans med Niklas.
Bild från i somras när jag och en danskompis buggar på Polketten på Liseberg i slutet av en riktigt snabb låt (178 bpm) därav ansiktsfärgen. Håret blir alltid gemonsvettigt så det måste sättas upp. Hur skulle det annars se ut att jag snurrar och piskar någon stackare med mitt genomsvettiga hår !?
Igår vart inte håret så jättesvettigt förrän precis i slutet, för jag hade istället för tofsar vid öronen satt en tofs rätt högt upp på huvudet. Håret var relativt torrt men killarna stötte till den hela tiden i buggen och vissa rappade jag över ansiktet (de blev lite förvånade) så det får bli flätor nästa gång tror jag.

Sonen på 5.5 år är för söt. Nyss frågade han med jättegnällig röst:

Mammaaa ! Hur många dagar är det till söndag ?

Jag: 3 dagar, hurså ?

Nääär ska vi åka till dansen ??

Jag smälter så gullig är han. Vi pratade igår hela familjen om att barnen skulle följa med mig på buggkursen och fridansen på söndag, dottern sa nej vill inte och sonen ropade JAAA :)
Hoppas de spelar någon lugn låt så jag kan dansa foxx med honom...

DSC00633.JPG

MMS

Nålbunden mössa.


Dans

Idag är första kurstillfället på klubbens fjärde och sista buggkurs. Det kommer nog (som kompisen M och jag pratade om i onsdags) att märkas vilka på kursen som dansat flera gånger i veckan under sommaren och vilka som inte dansat alls. Hoppas bara inte det är lika stort tjejöverskott som det var i våras.
Efter kursen tänker jag åka till Alingsåsparken och dansa till Zlips. Är det stort tjejöverskott åker jag nog innan kursen slutat.
Jag gick på en lång och rask promenad till Finnsjön igår. Det är så skönt att få röra på sig !

DSC00632.JPG

MMS

Motionerar i skogen idag...


DSC00631.JPG

MMS

På väg hem....


DSC00630.JPG

MMS

Simskola


Visbypesten

Drabbade även mig...
Som vanligt. Blir alltid jätteförkyld av att bo i medeltidstält och vistas utomhus. Sista året -98 låg jag sjuk i en lägenhet hela veckan med feber och bihåleinflammation. Det var den sunkigaste medeltidsveckan jag upplevt.
Har bara lite rethosta kvar, men ikväll ska jag dansa igen !
Det har varit rena tortyren att veta att det varit dans både på Polketten och vid Storans parkering hela veckan och jag har inte kunnat dansa...
Har fått en släng av blåskatarr, hoppas det går över av sig själv (brukar göra det) är lite nervös inför kvällens dans, det finns bara 2 toaletter i Alingsåsparken och det kan ju lätt bli lite väl bråttom dit i värsta fall.

DSC00629.JPG

MMS

Regn igen. Hejdå Medeltidsveckan och Visby nu flyger jag hem...


DSC00619.JPG

MMS

Regn hela natten ! Allt är fuktigt, men tack gode gud för ylleunderstället och yllesockor...


DSC00608.JPG

MMS

Medeltidsmarknaden i Almedalen.


DSC00604.JPG

MMS

Min sovplats. Regn imorse men nu blåsigt och sol. Nu blir det shopping ...


DSC00590.JPG

MMS

Furstetorneringen. Just nu uppehåll i regnandet, det har annars regnat hela natten och halva dagen.


DSC00574.JPG

MMS

Visby torneringen och tack och lov inget regn än. Tältet jag ska sova i läcker in som ett såll, men de håller på att impregnera det nu.


DSC00573.JPG

MMS

Martin Timell ser på Visby torneringen.


Medeltidsveckan i Visby igen.

Nu har jag packat klart.
Hur fick jag ner 22 kilo i EN enda bag ?
Har aldrig packat så lite förut till ett medeltidsevenemang. Brukar ha med mig säng och kudde och sånt :)
Hoppas inte de är kinkiga på flygplatsen för det finns INGET onödigt i väskan. Har t.o.m bara med mig små reseförpackningar av schampo och tvål. Några medeltidsklänningar och ETT ombyte moderna kläder.
Ett halvstort träskrin har jag packat, men de vill jag ha med så jag kan stoppa alla småprylar i brevid min sängplats. Skippade tidsenlig ljuskälla och tog med en mini-LED-ficklampa istället om jag måste lysa väg.

Flyget går 06.35 imorgon bitti, urk !
Men det ska bli kul att återvända efter 10 års uppehåll. Kommer jag känna igen någon ? Kommer de känna igen mig ?
Kul att lägerplatsen är i närheten av ringmuren igen så man inte måste köra bil överallt.
Hoppas det inte blir för mycket regn. Det har redan regnat flera dagar....


Medeltidsveckan i Visby

Imorgon bitti i ottan drar jag till MTV på Gotland. Eva med familj är redan där. Har inte varit där sedan -98 så det ska bli sååå spännande att åka dit igen. Kommer bo i ett gemensamt vikingatält så många öronproppar är packade. Det blir ylle från topp till tå eftersom det hotas med regn. Har haft en lite nervös vecka i Norge då jag inte hittade mina medeltida skor och mina tallrikar och ätsaker innan vi for, men de är nu återfunna, puh !
Jag kommer fotoblogga med mobilen och hoppas att vissa kan hålla sig i skinnet och låta bli att skriva SPAM i kommentarerna....

Släktträff i Norge

Släktträff

Släktträffen i Norge

Snyltar på kusin Erlings internet och surfar med mobilen. Skicka bilder med MMS verkar inte funka från utlandet. Vi har en underbar och lugn semester på landet.

RSS 2.0