Torktumlaren

Den la av häromdagen.
Mannen konstaterade snabbt att drivremmen var av. Trumman snurrade alldeles för lätt.
Jag ringde och fixade fram en ny drivrem och mannen åkte och betalade den.
Serviceteknikern var skeptisk över att vi skulle kunna fixa det själva (och kommenterade: "ni får väl ringa om ni får problem..."), men skam den som ger sig...
Igår var dagen D som i byte av drivrem.
Det tog några timmar av "blod": min ena arm har ett stort blåmärke efter att den suttit fast inuti maskinen en lång stund medans jag försökte kränga på drivremmen IGEN på styrhjulet, svett: stod mannen för när han envist vägrade ge upp och nästan tårar när jag var så arg att jag slog i plåten för att drivremmen hoppade av styrhjulet än en gång...
Segerns sötma är en stor tillfredsställelse eligt mannen, men jag hade nog hellre betalt några hundra till ett proffs så vi kunde gjort något annat igår kväll istället ;)

Sen har vi även hängt om kylskåpsdörren för ena gångjärnet sprack när sonen fick ett raseriutbrott på dottern och smällde igen dörren. Så för triljonte gången försöker jag nu greppa ett handtag som numera sitter på andra sidan dörren...

Och mitt uppe i all vardag känner jag början till julstämning.
Smyger iväg och stryker mina nya fina julgardiner till de ljuva tonerna av Primal Fear feat. Simone Simons  :)

Väldigt mycket har hänt sen sist !

  • Jag har fått ett jobb. Hushållsnära tjänster på gångavstånd från där jag bor. Provanställd i 6 månader på deltid. Coola arbetskläder har jag fått av märket Snickers :P Det enda tråkiga är att jag jobbar ensam...
  • Jag har målat fondvägg i sovrummet (mörklila) och pysslat och fixat med tavlor och piffat till litevarstans i huset.
  • Svärmor har ramlat (också på Boulebanan, precis som svärfar och hans lårbensbrott) och spräckt knäskålen så hon ligger på sjukhuset i Sunderbyn nyopererad och vi vet inte hur det ska gå med jul och deras planerade årligt återkommande vinter/vår på Cypern.
  • Mannen har varit på 2 tjänsteresor, en åt öster och en åt väster.
  • Både jag och barnen har fått H1N1-vaccin, dottern och jag fick båda väldigt ont i armen men jag var den ende som fick frossa, extrem trötthet och låg (!?) temperatur.
  • Jag fick hörnet på micron i pannan igår så jag har en riktigt ond bula :(
  • Vi köpte söta gardiner (vepor) på Hemtex idag med tomtar på. Ett par röda till köket och ett par svarta till allrummet på övervåningen.
  • Barnen har nu sammanlagt under 15 dagar 9 klasskamrater som har kalas. Som värst 2 kalas per helg och barn. Avslutar med discokalas här hemma för att fira dotterns 10-årskalas lördag om 2 veckor. Valium, någon ? :)
  • Idag har vi varit på Teknikklubben för barn på Chalmers (arrangerat av teknikintresserade/arbetande föräldrar). Dagens tema var Optik och barnen uppskattade verkligen "labbandet" och experimenterandet med laser, linser och luras (synvillor). 2 nördiga föräldrar (läs mig och mannen) har förhoppningar om att barnens nyfikenhet ska väckas och de ska hitta något de vill lära sig mer om och förhoppningsvis vilja utbilda sig inom.
  • Planerar en glöggfest på lördag !

Arbetskläder....

-230b9b2be70380e40f1db5475c752aa.png

Idag fick jag mina arbetskläder :)


Älsklingen är hemma :)

2546be3a707cd40327ff77a4a61b901e.png

Med bl. a ett stort fång orkideer ! <3


RSS 2.0