DSC00213.JPG

MMS

På promenad i skogen...


Utbildning ?

Hittade en intressant utbildning i tidningen häromdagen. Försökte hitta något om det på internet om det igår men gick bet så jag blev tvungen att leta i tidningen igen.
ABFvux har en utbildning till Telefonist/Receptionist/Administratör MEN det är en massa företagsekonomi och det lockar inte alls !
Ska kolla om det går att välja bort några delar av utbildningen eller om det är en strikt "paketlösning".
Får förhoppningsvis veta med om det ev. jobbet efter helgen eller veckan därpå...


Fredag

Idag var jag ÄNTLIGEN och tog foto till körkortet. Tappade ju bort körkortet på långfredagen och nu i helgen ska förnyelsen skickas in, minsann !
Smart att fixa iordning sig när det är 26 grader varmt (?), puh, fick skynda mig snabbt in på fotoateljén för att inte få värmaslag och röda kinder. Fotografen ville absolut att jag skulle skratta. Skratta !!??
På ett körkortsfoto ska man inte skratta !!!!
Jag vill väl inte att personalen i mataffären ska fnissa åt mitt körkortsfoto ?
Jag försökte le på ett allvarligt sätt och sen fick jag välja mellan tre olika foton. Valde givetvis det mest allvarliga. Det fick jag betala 140 kronor för. Hutlöst !
Sen bar det av till några klädaffärer, ville se på capribyxor för nästan alla jag äger är för stora. Hittade jättesöta ljusa stretchjeans på Kappahl och vad fanns det kvar ? 34,36 och 38... *suck*
Däremot köpte jag en ny bikini på Lindex. Svart med beige och silverdetaljer på halva ordinarie priset, hittade också ett par tights och ett linne/tunika till dottern. Plus att jag hade fått sms om 25% på hela köpet så det blev rabatt på redan nedsatta varor. Sånt gillar jag !
Hämtade barnen och dottern tjatade om att åka till Finnsjön och bada. Det är inte mitt favoritställe så efter lite funderande ringde jag grannen (som har samma dagmamma som mig) och hon funderade också på att åka och bada så vi bestämde oss för att träffas vid Stensjön.
Snabbt hem och packa badkläder, flytsaker och mat. Färdigkokt spaghetti, lergöksskinka och grönsaker. Saft och bullar från frysen och sen iväg.
Det blev mysiga timmar på stranden och det var rätt varmt i vattnet. Tur att jag hade med mat för barnen blev väldigt hungriga efter en stunds stojjande. Skönt att jag fick en plats under ett träd i skuggan där jag kunde sitta och sticka på en liten mössa till en väninnas lille förtidigt födde son.
Varför kan jag inte komma ihåg att ta kort när mobilen ligger i handväskan ??
Väl hemma badade barnen, blev tvungen att tvåla in dem ordentligt när de lekt och grävt i sanden/leran på stranden.

Tack vare en väldigt bra CD med Casanovas har jag städat i köket, diskat och dammsugit hela undervåningen. Tänk att man kan bli så motiverad av musik :)

Har tillbringat kvällen med att se bort lite inspelade TV-program medans maken är ute och roar sig kungligt med M på en konsert. Han lär nog snarka gott när han väl kommer i säng så jag tänker ta en "tidig" kväll och inte vänta uppe som jag annars brukar. Imorgon blir det ett lugn hemmadag men vi kommer nog med stor säkerhet grilla och umgås med grannens man för han är ensam hemma med barnen...
Imorgon blir det bilder på bloggen !

Felmeddelande på youtube.

500 Internal Server Error

Sorry, something went wrong.

A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation.
Please report this incident to customer service. Also, please include the following information in your error report:

*klipp*

Hahaha, svårt att bli arg/sur på ett sånt felmeddelande.


Resumé av 25/5

Har i 2 veckor "hjälpt" en kompis att skriva en resumé (till hans dansförening) av söndagsdansen i Alingsås.
Här kommer den senaste:

I söndags var jag och många andra dansare i Alingsås och dansade till Perikles. De hade tyvärr lite svårt att hålla takten i låtarna, men det tyckte jag kompenserades av att de spelade både schlager, hårdrock och en del poplåtar (fastän de ändå är rätt gamla) :)
Sällan att jag kan sjunga med i så många låtar som jag gjorde. Personliga favoriten var: you're Beautiful....
Golvet var bara fläckvis lite halt och de som dansade försökte samsas så gott det gick när det tidvis blev lite trångt. En favorit jag dansade med föreslog att vi skulle foxxa istället för att bugga för det ta mindre plats och jag är inte svårövertalad ;)
Det var soligt och varmt så vattenflaskan fick ofta besök. Lite (delvis) för att jag var på krogen kvällen innan....
Invigde en kille (som jag gått buggkurs med) i foxxandets ädla konster (bl.a att vara bestämd i förningen) och en annan helt grön kille fick hjälp av mig med förningen för att kunna hålla takten och få till en följsammare foxstil. Bara på 2 foxxlåtar lärde han sig mycket ! Hoppas han är där nästa söndag också.
Fick många riktigt goa danser och som vanligt sprang kvällen iväg. Den tog slut alldeles för fort, men det är ju dans där på söndag igen ! Jag åkte hem alldeles dansnöjd lyssnandes på Zlips....
***************

Tyvärr finns det ingen bild på mig från dansen som jag trodde det skulle. www.beanz.se fotograferade mig och en favorit, men den måste ha blivit misslyckad för den är inte med bland söndagens bilder :(

Kunde inte somna utan gick upp istället. Nu är klockan snart 4 och det ljusnar. Kanske ska prova att sova igen ?

Yrsel

Hade yrsel i eftermiddag. Kändes som om jag hade tagit några ordentliga groggar. Det var spännande att gå på lokala mataffären och handla med familjen när det kändes som om jag inte kunde gå rakt...
Berodde antagligen på en kombination av lågt blodsocker och lågt blodtryck för efter middagen kändes det bättre.

Dagens klädsel

MMS

dagens klädsel, ursäkta den koncentrerade minen :) Mitt hår är inte alls sådär orange, det är lampans fel. Klädde mig alldeles för varmt idag...


Musik på youtube

Jag har blivit alldeles beroende av att lyssna på youtube sen vår laptop blev sjuk. Maken har hållit på och gett den första hjälpen och igår trodde vi den var hel men den var död igen. Han har börjat titta på datorannonser så det blir nog en ny så småningom. Vi måste ha en frisk dator med oss på resan i September....
Det jag skulle komma till är att jag använder en lien mini-laptop med sprängd högtalare och inget funkade batteri (funkar med laddaren i) och därför har jag ett par stoora mjuka hörlurar på mig för att lyssna till musik på youtube medan barnen ser på tecknat eller maken ser på motorsport. Som bomull för själen är det att lyssna på sin favoritmusik och surfa :)

Just nu skrattar jag gott åt familjen Dafgårds nya TV-reklam. Kamasutra. Den är klockren !

Måndag.

Det är måndag och en faktiskt rätt trevlig dag eftersom det är min vilodag. Igår var jag och M i Alingsås och dansade. Perikles spelade hellre än bra. Takten flukturerade (stavning?) väldigt mycket till vissas stora förtret. Själv tyckte jag att det var bra att de spelade både schlager, hårdrock och en del poplåtar fastän de är rätt gamla ;)
Sällan att jag kan sjunga med i så många låtar som jag gjorde igår. Största favoriten var: your Beautiful....
Erkänner, jag är starkt dansberoende och skulle bli väldigt deprimerad om jag inte kunde/fick dansa.

Glömde skriva igår att Rune Holta vann Speedway GP, hejja Norge Polen !!!!
Han är norrman men kör för det polska landslaget. De tre polackerna bakom oss på läktaren var då iallafall överlyckliga när de fick sjunga sin nationalsång för full hals.....

********
SKIT SKIT SKIT SKIT !!!!
Varför kan jag bara ibland komma ihåg att klicka ctrl a ctrl c innan jag klickar på publicera ????
Ok, tack blogg.se för att det finns någonslags autospar i nya verisonen. Men att ett låååångt inlägg jag hållit på och skrivit på under dagen inte autosparats på 2 timmar och 40 minuter är rätt mycket skit !
Speciellt eftersom 90 % av inlägget försvann. Dessutom minns jag inte exakt vad jag skrev så då kan jag inte skriva om det....
Å jag som störde mig på blogspot när jag bloggade där förut. De hade en autospar på bara några minuter.
Fast ibland försvann hela inlägg ändå.
Tänk om ens mailprogram vore lika oberäkneligt som bloggverktyg ?
Sorry, ditt jätteviktiga mail är borta. Lång näsa !
Ska man vara tvungen att skriva alla blogginlägg i en separat editor och klippa in den på blogg.se ?
*morr*
Nu ska jag natta min trötta son och sen ha lite lugnande musikterapi på youtube.

**********

Hahaha, nu kopierade jag inlägget och fick 500 external error-rutan i ansiktet istället !

Provar igen. Säkerhetskopierar....

Skakis och bakis på mors dag...

Var på Speedway på Ullevi igår, jag, maken och makens kollega/min danspartner M. Vi hade fått gratisbiljetter till gästläktaren som har en bar alldeles innanför. Speedway har många korta pauser och man fick inte ta med sig drickat ut till sittplatserna. Så det blev att dricka upp lite snabbt om man inte ville se heaten på TV. Vädret var kanon och vi satt på skuggsidan tack och lov. Många krascher tyvärr, 2 slutade med abulansfärd till sjukhuset. Det gjorde att det drog ut på tiden ordentligt, men vi hade ju barnvakt så det var ingen brådska hem. Efteråt gick vi i rask takt till Flying Barrel och fortsatte alkoholintaget :)
Deras kök hade stängt (kl. var strax innan 24) så vi gick till Burger King och fyllesvullade i oss en massa kolhydrater, mums !
Mätta styrde vi kosan mot Nya Bishop Arms och satt där nästan till de stängde vid 2. Mysigt att kunna sitta och prata i lugn och ro, fast som jag och M reflekterade: va udda det känns att sitta stilla en hel kväll ! Vi är så vana att dansa flera timmar i sträck och bara dricka vatten...
Bäst som vi satt där gick det förbi en man som jag kände igen. Vem var det började vi fundera ? Allan Svensson med en datorväska i ena handen och en baileys i andra :)
Idag är det mors dag och mor (jag) har valt att tillbringa kvällen på dans (såklart ! ;) )
Blir att ringa till Jörgens mamma och prata lite idag. Vi åker ju dit om 2 veckor så vi har inte skickat någon present. Det underbara är att Aronsbadet (ett gratis och uppvärmt utomhusbad) öppnar den helgen vi är där så vi kommer inte bara att umgås med vänner och släkt utan också kunna bada, simma och sola oss lite. Hur kul som helst !
Känns bättre på jobbfronten, verkar som om det kommer att lösa sig. Planer finns iallafall för hösten.

Lugn kväll ?

Båda barnen fick gråtattacker när det var dags för sänggående. Mycket tålamodskrävande...
Mannen var hemma en snabb vända, åt middag och åkte sen tillbaka till jobbet.
Jag ser en dålig gammal film på TV och har tråkigt. Blä !
Har t.o.m tagit fram garn och stickar på en mössa, så uttråkad är jag.
Jag kanske har ett jobb på gång. Jobbet är toppen, perfekt för mig och väldigt stimulerande och igår var jag alldeles uppspelt ! Jag har inte fått något slutgiltigt besked, i värsta fall kan det dröja flera veckor. Det gör mig så frustrerad....

Imorgon är det dans igen, men ovissheten om jobbet tar bort lite av dansglädjen.

I söndags kväll var jag och M i Alingsåsparken (utomhusdansbana) och dansade till Kindbergs. Det var jättekallt ! Så kallt att jag tidvis dansade med yllesjal och munkjacka på mig. Jag dansar alltid annars med bara ett linne på överkroppen (och byxor förstås :))
När vi åkte därifrån var bilens termometer på 4 grader !!
Det var verkligen en osvettig dans på ett halt golv, men det var helt underbart, dansade bara med favoriter. Jag lärde mig att frisnurra i dubbel hastighet, även kallat att spinna :)

DSC00197.JPG

MMS

Nyinköpt dansmusik på Ginza


Dans, dans och dans :)

Igår var jag på Liseberg och dansade (tillsammans med triljoner andra) till Bhonus. Bra, fast något trångt, bra spelning och goa danser. Fram tills de ropade upp en tjej som visst spelat in en skiva i någons studio och som skulle sjunga 2 låtar.
*Suck* hon var väl ungefär lika tonsäker som Bert Karlsson....
Försökte tralla med så sången inte skulle föstöra hela foxxen men det gick inte ! Fick sår i öronen trots öronpropparna...
Kompisen M som spelat i band i 10 år hade varit på toa och trodde inte sina öron när han hörde eländet.
Efter det sjöng jag faktiskt med i vissa refränger som Bhonus spelade, för kan hon sjunga på scenen kan jag sjunga lite för den jag dansar med :)
Efter dansen på Polketten var slut åkte jag till Casinot och dansade till Date. Det var mellan 5 och 10 par på dansgolvet så det var gott om plats att dansa och spexa. Fast som vanligt står inte kavaljererna direkt på kö för att dansa med mig, så jag dansade mest med en av mina favoriter. Lite sliten, strax efter 02 skjutsade jag 2 dansbekanta till bussen. Där blev jag anklagad av en aggressiv utländsk taxichaufför att ha kört svarttaxi !!
Han öppnade helt sonika min passagerardörr så jag inte kunde köra iväg. Gav honom bl. a en snäsigt nej och STÄNG DÖRREN !. Tur att jag inte var ensam (de jag just släppt av stod på trottoaren) annars hade det känts riktigt läskigt.
Vart är taxinäringen på väg egentligen ?? Finns det inga trevliga och seriösa taxichaufförer längre ?. De få gånger vi åker taxi är det antingen en sur och butter man som inte hittar någonstans trots gps eller så kör han tokfort och vårdslöst och hela bilen stinker svett så man bara vill spy.

Idag är jag rätt sliten efter all dans och lite stirrig efter att ha druckit en ½ liter coca-cola. Mannen är på Startreff hela dagen och jag orkar inte ta med barnen på bussen till stan för att fira 17 maj och se M springa Göteborgsvarvet. Vi får fira hemma i soffan och kolla resultatet på loppet nätet, såg just att han PRECIS har startat i sin grupp.....

Dans och dansband

Hur kan man bli så beroende av dans ?
Finns säkert många svar på den frågan. Speciellt om jag frågar en som redan är dansberoende/dansnörd som jag. Kanske för att det är roligt, bra motion, socialt och många håller på med det ?
Min kondition har blivit avsevärt förbättrad, jag har gått ner 11 kilo och byggt muskler (speciellt vaderna) som jag inte trodde var möjligt. Jag har träffat en massa roliga (vissa mindre roliga, men ändå underhållande på sitt vis) människor som jag både uppskattar att dansa med och prata med brevid dansbanan. Vissa umgås jag med när jag inte dansar.

Ikväll 22.00 kommer Debatt i svt handla om Dansband. Det inte många vet är att det finns många "dansband" som spelar modern musik, covers och schlagerlåtar som är jättebra och inte alls varken töntiga eller innehåller dåliga rim. De banden är bara kända av oss dansare för de får ingen uppmärksamhet i media på samma sätt som kända musiker får. Säg dansband och alla tänker på Vikingarna och kramgoa låtar. Det finns t.ex ett band som heter Sannex som består av ett gäng killar som brinner för musiken och spexar på scenen så man ibland tappar takten i dansen av skratt. Det finns många riktigt duktiga musiker som åker land och rike runt i sina turnébussar bara för att de älskar musiken. För de är varken rika eller kända i media, för bara de som dansar eller har en djupt intresse för dansbandsmusik vet vilka de är....
Har en känsla av att dansbandskulturen är på uppgång (de flesta danser jag varit på det senaste har dragit mycket folk), hoppas verkligen det för en bättre fritidssysselsättning för ungdomar får man nog leta länge efter. Det är drogfritt (det går inte att dansa annars) det är bra motion och det är kul !

Fast i bilkö

MMS

Satt fast 45 min i bilkö pga olycka...


Äntligen flyttat !

Lustigt ! Nu har jag blivit "erbjuden" att flytta till nya plattformen. Finns det något som gör att först om man börjar klaga så får man flytta ?
Blev lite läskigt där när bloggen helt plötsligt inte fanns ett tag. Hoppas det blir en fin bild i eftermiddag när jag ska hämta dottern och 5 av hennes klasskompisar på Marstrand snart.
Håret känns mycket kortare. Kanske det blev 10 cm kortare på sidorna ? Det hänger iallafall fram på ett helt nytt sätt. Är jättenöjd. Mannen är också nöjd med sin frisyr. Jag klippte honom häromdagen i en somrig och kort frisyr med en antydan till lugg. Helst skulle jag vilja att han hade lite längre hår. Han passade väldigt bra i page...  Fast det var länge sen och nu är det mer praktiskt med kort frisyr....

Håret

Jag har klippt håret. Ganska mycket faktiskt. Ungefär 6-7 cm på längden och lite uppklippt.
Har kommit fram till att det inte spelar någon roll vilken frisyr man har när man dansar, man blir svettig ändå.
Fast när jag har bena i nacken och tofsar på sidorna blir inte håret genomsvettigt. Ser lite töntigt ut, men det är funktionellt...
Luggen sparar jag lite, för jag har kommit på att det funkar utmärkt att undvika svettig "foxx-lugg" genom att stryka den slätt åt vänster och sätta fast den hårt med hårspännen. Efter danskvällen är slut är det bara att ta ur spännena och jag ser inte ut så mycket som en dränkt katt :)
Har annars fått en och annan konstig blick på mataffären när jag sticker in där en snabbis och handlar på väg hem från dansklubben. Varför är hon bara svettig på höger sida av huvudet och luggen ?
En annan sak är att jag inte har blekt håret på jättelänge, har säker 4-5 cm utväxt. Men en annorlunda sak jag gjorde senast jag blekte utväxten var att jag bara blekte "överhåret" och färgade istället "underhåret" i en ljusbrun nyans som var väldigt lik min egen hårfärg. Har nog vant mig vid mina gråa hår också. Kanske jag ska låta solen bleka håret i sommar ?

Jag vet att jag inte bloggat länge på blogg.se (var på blogspot.com innan), men kan inte jag också få flytta plattform så jag äntligen kan mobilblogga igen ???
Snälla !!!

Dans, mat och svett

Jag har dansat en massa igen, torsdag i Båberg, lördag i Borås och söndag på klubben. Jag vill dansa idag med, men det blir ingen dans (annat än ensamdans hemma) förrän på fredag. Det finns en dans i Jönköping på onsdag, men den kan jag bara glömma....

Jag har lite försiktigt gått tillbaka till att äta så lite kolhydrater som möjligt (jo, ibland syndar jag) och min mage förblir relativt platt under hela dagen istället för att se gravid ut så fort jag äter mjukt bröd. Har gått ner nästan ett kilo till, fast antagligen har jag byggt lite muskler under våren för jag tycker att kläderna sitter lösare. Det är lite svårt att veta hur mycket man kan "överäta" när man som jag dansar så många timmar i veckan. För efter danserna är jag vrålhungrig och det är viktigt för mig att få i mig salt när jag har svettats mycket och druckit så mycket vatten annars mår jag kasst. Har alltid nötter med mig i dansryggsäcken för färden hem.

Lustigt det här med svett. Vissa som dansar blir genomvåta av svett. Andra ser relativt torra ut hela kvällen trots att de dansar massor. Jag brukade inte svettas annat än på varma sommardagar eller utlandsvistelser. Nu när jag dansar svettas jag MASSOR ! Förut tyckte jag det var jobbigt och äckligt, nu när jag dansar märker jag det inte förrän det rinner floder på ryggen på mig. Måste nog börja använda hårband/pannband så svetten inte rinner ner i ögonen....

Så en inte allt för smickrande bild på mig från i torsdags i mina nya Nikebyxor. De får klart godkänt som dansbyxor, trots att de inte har någon bakficka (bara framfickor) !
Det är skitkul att dansa !!

image77

Dagens inköp

Idag var jag en snabbis till Intersport för de hade rabatt på 3/4 långa byxor.
Nike-byxorna var slut i svart men istället hittade jag ett par 3/4 långa (också Nike) som hängde på rea-snurran. De var svarta, tunna ofodrade och smickrande för figuren. Åtsittande runt vaden,  vida runt låren och lågt skurna i midjan. Jag köpte också på rea ett par mörkbruna McKinley "fritidsbyxor" 3/4 långa ben med många fickor. Båda väldigt praktiska dansbyxor. De svarta kommer jag ha på nästa dans :)
Provade både korta shorts *ryser* och vita 3/4 långa byxor *ryser ännu värre*. Bara att inse att vissa sorters byxor passar inte min figur...

Valborg/1 Maj/Kristihimmmelsfärdshelgen

Valborgsmässoafton hade vi fest med grillat, god dricka (precis lagom), dans och singstar-sång. Hoppas vi inte väckte allt för många grannar när vi skrålade för full hals med öppen dörr, uups...
1 Maj satt maken med deklarationen ( Tack älskling! ) och jag sydde på 2 lapptäcken till kompisar/släktings bebisar och började på en sommarkjol i indonesisk batik. Jag har precis lyssnat klart på tredje boken om Karl Blomqvist och Lisbeth Salander av Stieg Larsson och har drabbats av "följetongs-abstinens" :(
Har några böcker av Leif GW Persson på lager, men de har inte blivit inlagda i mobilen än.
Idag är det shoppingdag, ska bl.a köpa födelsedagspresenter till ett kalas vi ska på imorgon och sen ikväll är det dans med M på ett ställe vi aldrig varit på. Ska bli spännande ! Det kommer nog lite dansbekanta dit också så dansen får lite variation ;)
Imorgon är det stort kalas hos vänner och på söndag kväll är det buggkurs och fridans på klubben.
Maken har pollenallergi så han har det inte lätt just nu, stackarn. Han är jättetrött men kan ändå inte sova ordenligt. När han andas piper det i luftrören och hans näsa är täppt. Han tar allergitabletter, men de lindrar bara symtomen.

RSS 2.0