Bra danshelg !

Jag, barnen och ett halvt flyttlass styrde kosan till Spekerödsparken i söndags. Tack vare tidsomställningen kom jag inte en timme försent :)
En kompis hade erbjudit sin dator (vår har inte DVD) till filmvisning så jag och barnen hade hyrt 3 osedda barnfilmer. Smart va ?
Var rätt seg efter dansen i lördags i Båberg, men det blev som på dansmaran. Ju mer man dansar desto mer vill man dansa. Inte stoppar lite ömma fötter mig. Många av dem som jag saknade i Båberg var i Spekeröd och vissa andra hade precis som jag gjort en 2-dagars.
Det var lagomt med folk, men golvet är fortfarande ojämt. Först var det toksträvt på mitten och halt längst ytterkanterna och ju längre kvällen led desto halare blev det. Lite lurigt i de snabba buggarna.
Det blev ju en del springande fram och tillbaka till barnen, men de skötte sig bra (dottern hade lite tråkigt) så vi var kvar till 22. Bara riktigt bra danser och jag bjöd upp 2 okända killar (som jag minns) som seglade upp på min favoritlista. Tyvärr tror jag att det blir väldigt svårt att känna igen killarna igen eftersom de är i 30-35 -årsåldern och har rakat huvud. Det finns ju inga utseendekännetecken att gå efter !?
Dessutom dansade jag med  en kille jag haft som kursledare. Vilken inlevelse i buggen !! Och jag fick tyvärr bara en foxx, men den var riktigt mysig den också ;) Han står verkligen stadigt på jorden. Tänk om Jörgen kunde dansa så... *drömmer*
Så det blev som jag vill ha en danskväll, en massa favoriter och några nya favoriter ;)
Hade kunna dansa lite mer om det hade funnits fler killar att välja mellan eller om jag inte hade haft barnen med mig. Alla var ju redan på dansgolvet när jag återkom efter att ha sett till barnen.

Men som en kombinerad danshelg var det perfekt !
Båberg var bra på sitt sätt och Spekeröd på sitt.

SATSdans

WOW !
Det var en upplevelse....
Som att bli inkastad i en musikvideo, live, med publik (speglar och stoora fönster ut till gymmet) och utan att öva rörelserna långsamt utan i realtid, i grupp och både arm och benrörelser och hopp (!?).
Elefantdans kändes det tidvis som.
Men när det kom till Jivesteg, då glittrade jag till och var en av de bästa i gruppen och kunde se mitt eget breda leende i spegeln...
Ledaren dansade som värsta proffset med perfekta rörelser in i minsta detalj och med perfekt spretande fingrar...

Men jag var svettig och nöjd efter 45 minuter och det är samma koreografi hela hösten så jag lär mig väl ?
På måndag tänker jag testa SATSyoga :)

Ändrade vanor ?

Ända sen vi kom hem från resan för ganska exakt en vecka sedan har mina vanor varit helt annorlunda.
Går och lägger mig tidigt (för att jag är dödstrött redan kl. 22)
Är ganska utvilad när jag vaknar 7 för att fixa iordning barnen.
Sover inte på förmiddagarna som jag brukat göra.
Tillbringar mycket tid i köket med matlagning, datorn och TVn.
Jag har alltså inte suttit i soffan på en hel vecka !?

Men det finns en liten förklaring iallafall till den sista. Vi har köpt en digitalbox med hårddisk till köksTVn :)
Den är BARA min !
Boxen som vi har till TVn uppe spelar mannen in en massa Sci-fi på så den hårddisken är snart full. Den nya har jag programmerat till att spela in alla MINA program (och några till barnen). Fast den är lite krånglig och kinkig.
Den dyra vi har uppe är bättre för där kan man sätta bokmärke i programmet man ser på om man måste stänga av och den har mer info om de inspelade programmen. Lite irriterade när jag upptäckte att jag hade hoppat över ett avsnitt för att jag inte visste i vilken ordning de spelades in. Dessutom spelar den in både den ordinarie utsäningen OCH reprisen om man vill att den håller koll på hela serier. MORR !
Fast hellre det än att missa något avsnitt då. Aldrig mer behöver man hålla koll på när program startar. Bara att se när man har tid och/eller möjlighet. Perfekt....

Core på SATS

Var på SATS och tränade för första gången igår. Det ihållade regnet gjorde mig konstigt nog träningssugen. Var lite nervöst för enligt personalen så vet man inte om det finns plats på lekrummet förrän man är där. Även om man anmält sig till gruppträning. Det fanns inga parkeringsplatser när vi kom ner heller. Spöregnet fick mig att göra en fuling :)
Jag ställde bilen på en parkeringsplats längst in på en hyrd parkering. Folk på det företaget är ju ändå inte där på kvällarna...
Barnen var riktigt exalterade och ville in och leka. Det var ett ordentligt kontrakt som skulle skrivas på för att få in dem, men det verkar vara ett bra system att ungarna har var sin "journal" där all info står och jag skriver in och skriver ut dem själv. Dessutom ska man ange hur länge barnen kommer vara där, max 1½ timma. Bra system för då kan de ju säga ungefär hur länge man kan bli tvungen att vänta om det är fullsatt.
Klassen SATS-Core 30 var en stor besvikelse. Ja, det står i beskrivningen att det är träning för mag och ryggmusklerna. OK. Men det var också allt det var !
Efter 30 minuters krälande på en matta (utan skor) var jag inte ens varm. Hade bara lite krampkänsla i magmusklerna. Så i ren desperation gick jag ut i gymmet och ställde mig på en Crosstrainer (ni vet den där manskinen man "springer" i) tills tiden var inne för att hämta barnen. Då var jag varm och hade precis börjat svettas.
Det pinsamma var att jag inte fick igång maskinen utan fick fråga en biffig utländsk kille om hjälp. Han ställer sig bara på plattorna och trampar igång den. Jag stammade tack och skämdes....
Måste gå dit mitt på dagen och prova alla de andra maskinerna när det inte är så många som tittar på.
Kul med flera stora TVar på väggen framför maskinerna. Då tänker man inte så mycket på att det bara var jag och en tant i 60-årsåldern som var kvinnor. Resten var storögda män i olika stadier av biffighet och ålder.

Imorse frågade dottern om jag skulle träna idag. Hon blev väldigt besviken att jag inte skulle det. Det är inte lätt att förklara för ett barn att det inte är nyttigt att träna varje dag.

Imorgon ska jag testa SATSdans. 45 minuter koregrafi. Det kan bli hur kul eller hur svårt som helst. Rapport kommer....

Uppe tidigt...

Imorse ringde klockan 5.30 *gäsp*
Skulle skjutsa svärföräldrarna till flyget och ungarna var ju tvugna att följa med. Det kändes meningslöst att åka hem efteråt för de skulle till skolan/dagmamman mindre än en timme senare, så vi åkte och tankade bilen och gjorde studiebesök på gymmet.
De har ett stort lekrum som barnen direkt blev överförtjusta i, tyvärr har de begränsade öppettider mest till när det är gruppträning. Men de kommer nog att få vara där lite iallafall i höst.
Kan bli spännande om de blir sura på mig om jag tränar på dagarna när de inte är med :)
Lokalerna var ju fräscha och det ska bli kul att träna där. Enda minuset är att det bara fanns några få duschar och de är helt öppna med glasväggar emellan ! *urk*
Det blir att duscha hemma...

Picknick

MMS

Fika vid Finnsjön. Vi är på promenad i solskenet.


London

MMS

På Heathrow, faktiskt rätt utvilad och fräsch. Snart hemma !!


Hemma !

Nu är vi hemma !
Det gick rätt bra att flyga/resa i 30 timmar. Fast man känner sig rätt ofräsch efter att rest så länge.
Den ena resväskan kom inte med hem. Typiskt att det var väskan som innehöll presenterna som vart försenad. Den kom ett dygn senare med taxi. Så det blev stressigt för tvätten att torka för Mannen åkte till USA på jobb imorse 5.30. Han var hemma mindre än 48 timmar och har en tidsskillnad på 18 timmar i kroppen just nu. Fast han verkar klara tidskillnader bra jämfört med mig som somnade som en stock i soffan i torsdags kväll.
En bra sak är iallafall att jag vaknar tidigt på morgonen. ska försöka att hålla det nu när jag är ensam med barnen från måndag. Första natten hemma vaknade jag hungrig kl. 3 !. Bara att äta frukost och gå och lägga sig igen och fick iallafall några timmars sömn till....
Svärföräldrarna åker hem på måndag morgon så då blir det lugnare här.
Ikväll ska de på operan och se premiären av Mary Poppins så då ska jag och ungarna ha riktigt mysigt i soffan framför Dansbandskampen.
Antagligen kommer jag att störa mig oerhört på alla fördomar osv. som folk har om dansband och dansare, men det blir nog en och annan dans framför TVn också :)
Och en stor kladdkaka... *mums*

Mellanlandar....

MMS

På flygplatsen i Bankok, Suvarnabhumi Airport. Vi blev försenade till Sydney, blev ombokade till ett annat plan och slapp tack och lov vänta 24 timmar på nästa plan. Fast vi kom på att isåfall hade vi åkt upp och hälsat på M i Brisbane, va förvånad han skulle ha blivit :)


Isberg och avsked...

MMS

Nu sitter vi på flygplatsen i Christchurch och väntar på vårt försenade plan, drygt 30 timmar hem. De 21 dagarna har gått väldigt fort. Vi har sett och gjort väldigt mycket. Vart ska vi åka på nästa resa ? Mannen kommer bara vara hemma 48 timmar innan han drar på jobb i USA...


Mt Cook


På bilden högsta toppen på Mount Cook.
Idag har vi varit och klappat på ett isberg i the Tasman Glacier Terminal Lake.
Det var kallt och oerhört coolt.Synd bara att de smälter så fort...

Men det är oerhört surrealistiskt att åka båt på en sjö som har stora isberg i sig...

Nu är vi på en camping i Fairlie, litet och mysigt. Imorgon är det vår sista natt i NZ *snyft*
Fast vi har hunnit med mycket !
En massa äventyr och jag har hunnit med att sticka en piratmössa och nästan en hel tröja !
På onsdag åker vi hem och ankommer på Landvetter flygplats torsdag.

Rodel i Queenstown

MMS

Det var riktigt jättekul att åka rodel. Vi köpte 5 åk var och jag hade nog kunnat stanna ett tag till, men vi måste åka norrut för att hinna fram till campingen för natten. Imorgon blir det en tur upp på en glaciär.


Mordor (The Remarkables) i bakgrunden

MMS

Åker stollift på väg upp till rodelbanan.


Bild

MMS

Te Anau


Lerigt och kul !

Vi är täckta med lera och tyckte det var superkul att köra fyrhjuling uppför ett berg, genom åkrar och åar. Nu ska vi åka till Queenstown och förhoppningsvis duscha av oss det värsta :)
De var mycket mer lättkörda än de andra 2 quadbikes som jag kört så det blir nog ingen träningsvärk den här gången.

Te Anau

Tillfälligt tillbaka i civilisationen i den underbart vackra lilla staden Te Anau i sydvästra NZ. Bor på en modern camping med t.o.m golvvärme i badrummen. Det känns oerhört lyxigt när man sover i en liten campervan. Det har varit ordentligt kallt på nätterna, runt 1-5 grader, så det blir antagligen ingen mer "vildcamping" den här resan. Det är inte värt lunginflammation att vakna mitt i naturen, fast det är väldigt synd för Nya Zeeland är verkligen världens vackraste land/ö.
Vi har haft en trevlig kväll tillsammans med ett par från Holland och ett par från England i gemensamma köket/TV-rummet. Alltid kul att jämföra reseupplevelser, rekommendera vilka saker man själv tyckt bäst om och varna om de riktigt dåliga. Jag har varit intresserad av att testa en annan camping-kedja (vi bor nu på top 10) men efter ha hört de andras erfarenheter ska vi nog inte byta...
Tidigare i eftermiddag pratade vi länge med ett par från Shweisch (äsch hur stavas det, hinner inte kolla ???)  som varit i Sverige på semester. I eftermiddag kom det 12 stora husbilar med pensionärer från Florida. Oj vad de var hjälplösa. De hade inte en aning om att det var så kallt här just nu och hade varit tvugna att köpa varma kläder på secondhand. De tyckte att jag höll på länge med middagen, nåja, en av dem åt snabbnudlar (!?) så jag brydde mig inte om kommentaren. De fick sen stå och vänta i 5 minuter på att jag skulle diska klart istället för att gå 15 meter till det andra köket för att de inte orkade gå (!?) vi andra bara skrattade åt dem...

Idag har vi åkt jetboat på Upper Waiau River och Lake Manapouri. Där spelades några scener in i första sagan om ringenfilmen. Imorgon blir det fyrhjulig motorcykel igen, ska försöka att inte få lika ont av träningsvärk i benen denna gången, tog nästan 3 dagar innan jag kunde gå ordentligt igen....

På måndag ska vi upp på Mount Cook och gå på glaciären lite. Fast det blir att åka båt upp dit, vi ska inte klättra :)
Onsdag bär det hemåt igen. 30 timmar från Christchurch till Landvetter, det finns en baksida till det roliga med att resa långt bort. Längtar efter barnen, det känns konstigt att vara så långt bort och så länge utan dem.

På biltvätten...

MMS

i Dunedin, världens sydligaste hundtvätt !


Nyfikna lamor

MMS

Knitworks, köpte ylleundertröja och halvvantar med possumfibrer.


Trådlöst

Utvecklingen går framåt, så nu sitter vi ute vid ett  picknickbord (kl. 23) på en camping i Hanmer Springs (top 10) med trådlöst internet och fixar bankärenden och läser mail.
Skönt att ha tillgång till riktigt kök och framförallt duschar efter 2 nätter i vildmarken.

I förrgår natt körde vi i mörkret uppför Canaan road (11 km dålig grusväg) i Abel Tasman naturreservatet. Vägen var halvt bortspolad på 3 ställen, men Binnie har hög markfrigång och mannen är orädd så vi fortsatte att köra. På morgonen upptäckte vi att det var en helt underbar plats och det fanns t.o.m fräscht torrdass som luktade gott !
Det var det ett gäng förvånade får som sprang sin väg när jag öppnade skjutdörren....

Idag har det varit riktigt vamt, nästan som svensk sommar, fast det har blåst rejält. Ryktet säger att en stor husbil har vält av vinden idag. Christchurch hade visst orkastyrka i vindbyarna.
Imorgon ska vi köra fyrhjulig motorcykel, ska bli skoj, det gjorde vi även förra gången vi var här nere. Sen bär det av söderut till Dunedin, världens brantaste gata och Chokladfabriken...

Bilden är tagen nordväst om Hanmer Springs.

Hanmer Springs

MMS

Thrillseekers canyon. Nej, vi tänker inte hoppa bungy :) Bara köra fyrhjulig motorcykel i några timmar...


Centurion

MMS

Idag har mannen kört en Centurion stridsvagn ! Stora pojkar, stora leksaker :) Nu är vi på väg till Norra delarna av. Sydön.


Binnie

MMS

Vi kom till Nya Zeeland i tisdags, men jag hade inte sovit på planet så det var riktigt segt att handla och läsa kartan osv. Det har inte funnits gprstäckning heller.... Vår campervan heter Binnie och är enligt personalen på Escape Rental snäll och lydig. Vi bodde på Top10 camping i Christchurch och är nu på väg norrut. Vädret är som svensk vår...


RSS 2.0