Less !

Nu har jag säkert skickat 10 mms till blogg. se och inget har kommit in sen 23/12 :(
Bytte ju hit till blogg.se från blogspot just för att man kunde mobilblogga !

Har inte mycket datortid här uppe, mycket ska fixas och mycket händer.
Idag har vi varit på isen och pimpelfiskat. Kul, men det började blåsa riktigt kallt så vi var inte ute så länge...

Imorgon blir det traditionellt firande på universitetet med sittning och fyrverkerier. Årets tema är 1700-tal, så jag har dammat av en "gammal" 1700-talsinspirerad klänning som jag sydde -95 tror jag det var.
Ska bli spännande att se om jag kan dansa i korsett ?

Teater

MMS

Julkalendern i luleå stadspark


Framme

Vi kom fram i Luleå 8.40. Det snöade mycket under natten så det var spårigt och moddigt vinterrväglag. Blogg.se har svalt ett mms igen :(

Norr om Umeå

MMS

Spännande bilkörning med vinterväglag...


85 mil till Luleå...

MMS

Lagårn var en suverän dansbana ! Shake var bäst som vanligt :) Nästa dans till Shake blir 27/12 !!


DSC01029.JPG

MMS

Lagårn i Skultuna. Shake rules !!!!


Påväg norrut...

MMS

Passerar just Skara. Stannar i Skultuna för att dansa till Shake ! Vi köpte baguetter på cafe Skåne och dricker julmust till som lunch i bilen :)


Krig ?

MMS

Barnen äter pepparkakshus. Bionicle hjälper till...


Blender


Är jätteförkyld och sitter här och går igenom lite mappar med digitalfotografier. Hittade detta från Örnsköldsviks dansmarathon i September -08.
Bandet är Blender, ett av Sveriges populäraste band (bland dansare). Som ni ser är det mestadels unga dansare i bild !
Kameran bilden är tagen med är numera död :(
Tog med den (utan att prova den hemma först) till Dalarna i helgen och bilderna blev bara svarta och några ljusa ränder på bilderna *snyft*
Den började krångla lite ibland i somras så  var mannen snabb att köpa en ny (tack och lov) och den har sen dess fått följa med mig på danserna ibland.
Det var såå synd, för till den kameran har vi fjärrkontroll så man kan ta "actionfoton" utan att vara i närheten av kameran :(
Jag har ju inte tagit så mycket kort med den på danserna för oftast har jag såå kul och dansar hela kvällen att först på vägen hem kommer jag på att jag glömt det ;)
Har kollat på nätet och det verkar vara ett sensorfel. Bara att köpa en ny sägs det.
Men jag vill ju inte ta med den nya kameran på dans. Fast om jag av någon anledning inte kan dansa mer än ett par danser så kommer den nog med mig ändå.

Danshelg Lucia

Jag körde 110 mil totalt med den lilla dansmobilen, den for som ett skållat troll på vägarna ;)
Blev jättekär i Citroen C1. Kanske skulle skriva till tomten ?

Stannade och kissade på IKEA i Örebro och frågade efter en Burger King. Det fanns visst bara inne i centrum och så långt från motorvägen ville jag inte avvika.
Fortsatte norrut och passande på att tanka och brevid hittade jag ett gatukök för lite sen lunch.
Det var vinterväglag i Dalarna så det var tungan rätt i munnen och anpassa hasigheten som gällde.
Kom fram till A och det var verkligen som vinter i Bullerbyn !
En massa faluröda stugor/hus och lador. Massor med snö :)
Några timmar kvar tills festen skulle börja installerade jag mig i gästrummet.
Vi åkte för att handla ingredienser till efterrätten och lite till och sen hem för att göra iordning i Byastugan. Jag gjorde mig iordning först och sen körde jag dit för att fixa kladdkaka till 25 personer.
Kocken (också en dansare) var i full gång med oxfilén så vi fick samsas. Första gången jag gjort 6 satser kladdkaka på en gång !
Det kom flera som ville smaka på smeten....
Middagen ställdes fram alldeles i anslutning till att Dansbandskampen började kl. 20 (såg det på projektor och duk) och vi hade en härlig middag (fastän vi inte såg så mycket på DBK) . Vissa sms-röstade (på bl.a Larz Kristerz *urk*)
Satt brevid A och mittemot E och B. Vi fyra bevisade verkligen att man kan ha kul utan sprit :)
De flesta andra hade alkohol i glasen så när DBK var slut så var en del rätt sliriga. Folk var sega på att börja dansa så jag drog ut A på dansgolvet och sen började de andra också att dansa.
Dansade (förde) foxx med J och det var kul. Sen förde hon och WOW vilket norrlandsgung hon har den tjejen !!!
Vi dansade många gånger under kvällen/natten/morgonen. Förde även B och jag tror att det var hennes första tjejfoxx ?

Sen gick jag runt och bjöd upp (nästan) alla killar som var där. Ingen som vågade nobba mig när jag var den enda som inte var från Dalarna.
Uppbjudningsfrasen: "Jag har kört 50 mil för att dansa med dig" funkade bra, hahaha...
Allt eftersom kvällen blev natt droppade den ena efter den andra av och till slut var det bara jag, A, J och I som alla skulle sova hos A. Vi städade av det mesta och packade in allt i bilarna för transport hem till A, då var kl. 4.30.
Flickorna I och J var så trötta så de stupade isäng (A:s ;) ) för att (bara !) sova medan jag och A satt och pratade om den lyckade kvällen och kollade in det senaste på DM. 5.30 hade vi ätit lite och gick för att sova. 11.25 vaknade jag av att det fnissades en massa inne hos A, så då var det bara att släpa sig upp. Flickorna hade bråttom iväg så vi åt frukost själva senare. Dusch, hårtvätt och sen kolla hur långt det var till Kristinehamn.
Shit !
GPSen tyckte att jag skulle  åka 14.30 för att hinna till dansen kl. 18, men klockan vart 15.30 innan jag var klar och sa hejdå till A.
Tack och lov hade jag planerat vägen ner med hjälp av A så jag skulle slippa de sämsta vägarna och det lönade sig för jag körde in drygt 30 minuter. Stannade och kissade i Hällefors (på typ 3 sekunder på Statoil, hihi) och sen iväg som en raket igen. Så har ni som bor i Dalarna sett en liten silverfärgad bil svischa förbi i söndags eftermiddag så var det bara jag !
väl framme i Kristinehamn var det lite svårt att hitta parkering för jag hade visst kört förbi den när jag letade efter folkets hus.
Highlights spelade för fullt så det var bara in snabbt på handikapptoaletten och göra en Stålmannen :) Nja, riktigt så fort gick det inte att byta om, ta på kontaktlinser och sminka mig...

Iallafall såg jag flera kända ansikten på dansgolvet så det var bara att vänta på låtbyte och då kom D och bjöd upp. Sen dansade jag bl. a med S, R, H och T. S var speciellt svår att få tag på för en andra dans så den fick jag visst ha innestående till nästa gång vi är på samma dans...
Tyckte att det var lång paus, men det känns ju alltid så när man väntar och inte dansar. Nästa gång ska jag se till att dansa istället.
Hade inte ätit någon middag, men det fanns både räkmacka och kokt korv i caféet så jag klarade mig bra på det.
Innan jag hann blinka var den underbara danskvällen slut och jag gick för att byta om till torra kläder, ta ut linserna och byta skor. Blev lite dansprat med folk påväg ut, bl.a arrangören N. Hon är på Teneriffa och solar sig nu den lyckosten...
Casanovas skiva höll mig sällskap påväg hem genom sverige och sen kom det ounvikliga faktumet att man bäljat i sig en massa vatten under kvällen. Ville egentligen inte stanna, men i Vårgårda kunde jag inte hålla mig längre utan stannade på Rasta.
Stängt sedan 22.
Inga toaletter utanför.
SKIT !
In i bilen genomfrusen och körde till Alingsås och in vid Preem. Ingen toalett. Körde över på andra sidan E20 på statoil fanns det heller ingen toalett. Då var jag FÖRBANNAD !
Vad ska jag göra ? Sätta mig i en buske ?
Hade ju slösat nog med tid genom att springa runt och leta.
Bara att styra kosan mot Göteborg och hoppas att inget oförutsett inträffar för då hade jag kissat på mig...
Efter en bra bit var det en liten rastplatsskylt Tollered. Toalett !!
Hade dragit ner byxorna innan jag kom fram till toadörren om det inte var för att det stod en långtradare och sov alldeles intill...
Betydligt lättare for jag nöjd hemåt och var hemma 1.30.

Jag hade en helt underbar helg. Mycket roligare och billigare än Öviksmaran, mindre dans men mer socialt.
Tror att jag buggade bara 5 gånger på hela helgen !
Det blev liksom förmycket dans med 2 x 8 timmars dans i Övik, fötterna blev trötta och ryggen pajjade. Nu tillbringade jag iof sig en massa timmar i bilen i helgen, men det var helt ok.
Förutom att jag blev förkyld när jag kom hem, men det var det värt :)

Hemma !

MMS

Hemma igen !


DSC00872.JPG

MMS

popcorn kladdkaka och chips i bagaget.


DSC00871.JPG

MMS

Dansbandskampen och oxfilé !


Solvarbo

MMS

Framme :)


Hyrbilen

MMS

Här är hyrbilen, en C1. Den är verkligen PYTTELITEN :)

Bagaget rymmer en sportbag ungefär.

TRor att hela bilen skulle få plats i bagaget på vår stora bil...

Men det funkar att vara 3 vuxna och 1 barn iallafall. Körde mannen och kompisen till stan ikväll.

Nu ska jag packa och förbereda allt. Imorgon tidigt ska jag köra nästan 50 mil norrut, det är snö där uppe !

Synd bara att inte radiostationen Bandit 104.8 kan följa med mig (finns bara runt Göteborg)  *snyft*

Får leka DJ alldeles ensam, men problemet är att det inte ryms så mycket saker i bilen...


Lucia-tur

Luciamorgonen kommer jag åka på en liten tur. Eller egentligen på en rätt lång tur. Ska upp till vänner i Dalarna på fest och sen på söndag åker jag söderut och stannar i Kristinehamn för att dansa till Highlights 18-22.
Hoppas vädret håller sig lugnt. Har hyrt en liten Citroen C1, så min weekendpackning och dansskorna är väl precis vad som ryms :)
GPSen är programmerad, dansband och hårdrocksskivorna ska med
Lite "katastrof"saker får också följa med. Mat, vatten och sovsäck....
Förhoppningsvis släpper blogg.se in mina mms i helgen !
Får testa imorgon igen
.

Konstigt...

Det är ju spännande att en mms-bloggning kan ta flera dagar innan det kommer in...
Speciellt är det irriterande om man är ute och reser så vill man ju ha allt i rätt ordning i bloggen. Är ju inte lätt att flytta inlägg som hamnat fel !

Gel

MMS

Gel i håret.


Less på blogg.se

När nu äntligen mobilens pekskärmsfunktion började fungera igen (efter en hård duns mot klinkergolvet) så jag kunde fotoblogga så försvinner mms:et ut i tomma intet. Det kan ibland ta flera dagar för det att synas på bloggen, men nu verkar det borta...
Mannen är ute och flyger igen, men kommer hem på lördag och då ska jag på dansklubbens julfest (om han hinner hem). Söndag är det kalas för dottern. Får väl sluta kalla det barnkalas när hon fyller 9 :)
De är rätt mycket "pree teens" tjejerna i hennes klass. Mycket intriger, attitydproblem och humörsvängningar.

RSS 2.0