Ensam igen...

I lördags åkte mannen iväg och jobbade igen. Ett varmt och gott land.
*surar*  Nää, tro inte att jag är bitter.... *mummel*

Så det är mycket för mig att fixa när vi inte är två att dela på saker som ska fixas och ingen dans blev det i helgen :(
Dottern var på födelsedagsdisco idag så jag passade på att erbjuda mig att hämta bilen full med flickor (5 stycken) på vägen hem.
Allt för miljön ! Kan erkänna att det var liite för att få poäng hos de andra föräldrarna till någonannan gång då det är kalas bortanför "gångavstånd" och vi har svårt för att fixa det med bara en fungerande bil i familjen.
Förra kalaset var på en fredag kväll och en av flickorna somnade !? innan mannen fått ut alla ungarna till bilen....

Jag har varit supereffektiv idag, ställt alla klockor och fyllt diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren. Städat köket noggrant (bullbak i lördags), handlat mat och varit på gymmet. Ska försöka få igång träningen igen så jag får upp konditionen !

Typiskt nog har jag snart stickat klart sjalen (Kiri) och givetvis behöver jag några meter garn till för att kunna maska av. Hmm, förhoppningsvis ligger det ett nystan uppe i svärföräldrarnas lägenhet (de har ju varit bortresta sen nyår) men de kommer hem om en vecka så då hoppas jag på goda nyheter !! Annars har jag tappat bort nystanet någonstans påväg söderut på E4an den 4/1 *snyft*

Gymmet

MMS

Sonen har kul i lekrummet när mamma svettas i sina glittriga träningsskor...


Let's Dance !

Vilken skräll att Magnus vann !
Jag hoppades att han skulle vinna men tyckte att Laila dansade mycket bättre i finalen och trodde att alla skulle rösta på henne.
Va underbart för Annika Sjöö att hon ÄNTLIGEN vann ! Hon har kommit 2:a 3 gånger !!
Jag frångick mina principer och röstade några gånger på Magnus :)
Vad ska man nu titta på på TV de dansfria fredagarna ?? *snyft*

Bhonus

MMS

I Spekerödsparken, det kommer nog bli lagomt med folk, men vart är dansnördarna ??? ;)


Min danshelg #3

Ytterligare en dansresa är till ända. En helt underbar sådan.
Fast snöeländet mellan Mjölby och Jönköping på söndag natt hade jag gärna sluppit. Gick bara att köra i 50 km/h på motorvägen...
Sundspärlan i Helsingborg med Blender och Sannex i fredags var ett nytt ställe som jag mer än gärna åker till igen !
Lite retro, första gången jag dansat på en "riktig" dansrestaurang *skratt*
Trevligt sällskap hade jag i bilen också....
En jätterolig grej i fredags:
Äntligen efter 1½ år på samma danser lyckades jag bjuda upp och dansa med en man från dansklubben som bor bara några hundra meter från mig !!
Fick (nästan) bara bra danser och jag t.o.m buggade till 2 långsamma låtar med en helt underbar (ny för mig) danskille. Det ska mycket till för att jag ska "offra" foxxen för en bugg, det vet de som känner mig på dansgolvet ;)
Han förde så tydligt att det blev allt ifrån chassé-steg till små hopp och salsavarianter.
En dans totalt fullproppad av överraskningar och bus. Underbart !
Fick även dansat med underbara H som jag dansade med senast i Örnsköldsvik förra hösten. Alldeles för längesen ! Lite knasigt att dansa med en skåning där, men när han är uppe här i mina trakter och dansar då har jag varit på mina dansresor norrut...
F var som vanligt rolig att foxxa med och på det hala golvet blev det mycket snabba glidningar i dansriktningen i snabbfoxxen, asläcker ! *oops* Borde inte använda det uttrycket för det låter inte alls bra. Väldigt läckert då ?

Ljungsbro är inget nytt dansställe för mig och även om min gps gjorde vad den kunde för att jag inte skulle hinna dit i tid så sladdade jag in på parkeringen med 5 minuter tillgodo. Förvånadsvärt lite folk jag kände igen (och bara 2 stycken från Göteborg), men rätt mycket danssugna människor vart det. Eftersom var det fler och fler jag kände igen och som kom fram och hälsade. Över 300 personer hörde jag nämnas.

Jag älskar verkligen danser utan alkoholservering !
Det känns med ens både säkrare och trevligare !

Att det dessutom var söndag gjorde nog att bara de allra mest hängivna dansarna hade åkt dit.
Jannez spelade bra precis som alltid. De har en liten egen stil, precis som många andra av våra modernband.Att de dessutom har mycket publikkontakt gör spelningen mer levande ! Blev ju lite sugen att bjuda upp Jan själv där han stod på dansgolvet och spelade, men han hade ju ett instrument ivägen på magen.
Nä, jag kan inte så där ur minnet säga om det var en bas eller gitarr *blondin*
Fast det är ju ännu värre med ett dragspel i vägen *fniss*
Fick mig lite gammeldans också innan paus, iallafall försök till gammeldans, i slutet blev det mer som gammeltjoinspirerad foxx.
En man med mustasch som stod och tittade på skrattade gott åt att jag inte alls var beredd på den plötsligt uppkomna yrsel jag fick av att ha snurrat åt samma håll i både snoan, schottisen och polskan då jag tog ofrivilliga dubbelsteg i sidled och grabbade tag om min danskavaljers arm...
En tjejfoxx fick jag med ! Det är sååå kul att tjejfoxxa (hon förde). Känner mig själv ringrostig på förningen och måste öva mer för att få till det där flytet. Har inte fört "på riktigt" på månader.
Bjöd upp för mig helt okända män, oftast brukar jag annars mest leta efter kända ansikten, men med ett så stort tjejöverskott var det bara att glömma. Det som var anmärkningsvärt var att jag igår måste haft radarn iställd på snabbfoxx för de jag bjöd upp var precis lika glada i att snabbfoxxa som jag är !
Första killen utbrast efter några steg in i snabbfoxxen "Åh, va härligt att slippa bugga" och jag kunde ju inget annat än hålla med.
En kille hade gått kurs i "hoppfoxx" eller mest känd som norrlandsfoxx. I Södra Vi tror jag. Att jag inte hört talas om det förut ?
Läraren i den kursen dansade just då framför oss så nu vet jag vem jag vill dansa med nästa gång jag är i Östergötland och dansar.  Är ju som bekant rätt svag för den foxxstilen. Iallafall en av männen brukar dansa på västkusten sa han.

T.o.m min ischias höll sig i schack. Den är tyvärr en riktig "mogenfoxtrotbarometer" får ont efter bara några steg om inte hela kroppen används till förningen. Ju mer rörelse i dansen desto bättre.
Så nu kan jag nöjd och glad säga att jag har dansat 100 % foxx en heeel danskväll (nja, kanske inte riktigt alla låtar för jag satt nöjd på kanten av scenen och fotograferade en stund och tittade på lite också) och funderar på om jag inte ska börja använda mina totalt obuggbara "foxxdansskor" redan på onsdag i Spekerödsparken ? Jag kan ju alltid skylla på att det är för halt för att bugga... *fniss*
Och även denna (min tredje) dansresa blev det 2 dansställen (fast  #2 hade en 2-dagars foxxkurs också) och runt 110 mil i en liten C1.

På hemväg

MMS

Behövde en bensträckare i Huskvarna. Har bara kunnat köra 50-70 km/h :( Det snöar jättemycket..


Jannez i Ljungsbro

MMS

Gammeltjo !


Sundspärlan

MMS

Sittning innan dansen.


Korsvägen

MMS

CC & Lees turnebuss !


Överraskning !

MMS

Mannen hade skaffat min favorittårta !! *mums*  Middag thai take away...


Födelsedagspresent

MMS

I present fick jag ett stiliserat hjärta med en briljant i som jag hängt i ena örhängsringen.

Gjord av Arne Hagman, guldsmed i Mölndal som gjort såå mycket fina saker, bl.a min vigselring och den ende som jag köper/får guldsmycken från sen 10 år tillbaka...


Nu är man trettiofem

Så var man medelålders. Så känns det iallafall idag. Så därför är jag stax på väg till gymmet.
*fniss* hälsar åldersnojjan välkommen med öppna armar och skrattrynkor runt ögonen...

Man skrattade gott åt Jävlaranammas låt Credo i ungdommen. Nu är man där själv:


The dance of death, temat på tröjorna alltså !


Det var svårt att hitta en bild där vi dansar på tävlingen utan att någon av oss grimaserar eller bilden är nästan svart. Danspartnerns kamera är lite knepig (läs avancerad) så när inte blixten hann med blev bilderna nästan helsvarta (läs oanvändbara) men man kan se att de har perfekt skärpa *suck*
Lite kuriosa: mannen som syns precis mellan oss på den övre bilden är klubbordförande för Unionen på Volvo PV...

Idag är jag bitter över att det inte blev någon födelsedagsdans för mig i Brunnsparken i Örebro ikväll för någon (läs mannen) skulle absolut på Afterwork med jobbet och barnvakterna var upptagna på annat håll. *morr*
Men det kanske känns bättre till helgen då jag startar med danskurs i fox på torsdag, sen dans till Perikles på Palace (om jag får med mig någon dit)
Fredag blir det dans till Blender/Sannex på Sundspärlan i Helsingborg, lördag vila hemma med middag och dryck med familjen och danspartnern (planering av USA-resan) och söndag dans till Jannez i Ljungsbro.

Dottern

Fick just mitt första sms av dottern. De har haft nationella prov idag.
Va stor hon börjar bli, redan 9 år ! *tårögd*
Hon har fått ha med sig min gamla mobil till skolan i några månader.
 Hon brukar skickar mms till farmor och farfar och mannen brukar skicka mms till henne när han är ute och reser.

Kiri

MMS

Närbild av sjalen. Måste nog köpa ett nystan till och hoppas att det inte är allt för stor nyansskillnad på garnet...


Gymmet ?

Det var länge sen jag tog mig till gymmet :( Dax att ta en tur kanske ?

Fniss...

Idag skrattar jag gott åt Svens blogg Det enkla livet, barn är för underbara....

Om det blir någon dansresa imorgon är inte klart än. Väntar på besked från barnvakten.

Stickar just nu...

Kiri i Drops alpaca färg 8120 (melerad blå-grå). Roligt och enkelt spetsmönster.

Gårdagens tävling

Det bästa när man inte har några förväntningar är att man inte kan bli besviken. Jag hade verkligen inte trott att vi skulle vinna klubbtävlingen och jag har inte varit nervös i förväg heller.
Enda gången jag var nervös under tävlingen igår var när en medtävlare såg ut som att han antingen skulle svimma eller kräkas av nervositet när de ropade upp vilka som gick till kvartsfinal. Jag var nervös för jag klarar inte av att se sånt.
Det var så långt vi kom. Kvartsfinal.  Alltså vidare ett steg. Tyvärr är inte omdömena från domarna öppna på klubbtävlingen. Annars hade jag ju kunnat få en hint om vad vi ska träna på.

Att ett par där tjejens fötter ( det är bara hennes fötter som spelar roll i bugg inte killens) inte var i takt någongång under tävlingens gång gick till final ser jag bara som ytterligare ett bevis på att tävling i dans är offer för domarnas godtycke.

Har sett på filmerna av våra heat och det ser rätt bra ut. Börjar vänja mig vid att se mig själv på film. Kanske iallafall. Det är iallafall nyttigt för mig att se att de kilona jag lagt på mig sen i höstas syns väl på magen :(
Blir att träna både dans och på gym nästa vecka ! Och motionssimma !

Igår kväll var jag till Båberg och dansade till Zlips. Hade en heeelt underbar danskväll (trots att mina fötter och ben var lite sega) och blev uppbjuden av 2 populära danskillar som jag inte dansat med förut !!
Inte illa. Det händer minsann inte ofta att den här slitna 2-barnsmorsan från förorten blir uppbjuden av såna...
Fick dansat med några snabbfoxxfavoriter med.
Usch, vad jag längtar till norrland till sådana danskvällar som man i princip bara snabbfoxxar på alla snabba låtar och inte buggar alls. Mums ! ;)

Final

MMS

Dansparet med damen i rött och herren i vit skjorta vann Klubbtävlingen 2009.


Start 11.

MMS

Snart...


Tävling...

MMS

Morot ?


KTT

Gårdagens klubbtävlingsträning gick rätt bra trots att min danspartner kände sig lite förkyld.
Vi repeterade alla kurstillfällena lite snabbt och sen var det "tävlingsövning" igen. Vi fick tyvärr (slumpvis) bara dansa ett heat och vissa två och ett par tre gånger.
Nu är det snart allvar.
Kl. 8.30 imorgon bitti kommer danspartnern hit och hämtar mig. Så kommer vi iallafall till tävlingen i tid :)
Mannen får fixa till barnen och komma efter.
Hoppas det ska finnas tid och möjlighet att fotoblogga lite...
Här är iallafall tröjan/tröjorna jag kommer ha imorgon.
En härlig kväll med Let´s Dance blev det också, men deras bugg var fruktansvärd !
Bara Morgan såg någorlunda rätt ut.
Jag skulle också gråta glädjetårar (som Magnus fru) om någon lärde min man bugga....

Klubbtävlingsträning, sista gången.

Nyss hemkommen från badhuset och barnens simskola.
Idag var vi inne på upplevelsebadet mellan barnens olika grupper, åkte rutschkana och badade bubbelpool.
Middag på Burger King. Gott med snabbmat ibland...

Snart bär det av till sista träningen innan tävlingen på lördag. Hoppas tekniken klarnar för det är ju 3 veckor sen jag och min danspartner tränade senast !?
Har nästan glömt hur man gjorde känns det som. Inte buggat en hel låt på 3 veckor. Känner mig ringrostig.
Måste vara på klubben senast 9.30 på lördag morgon. Omänskligt !!!
Undrar om man skulle kunna få skjuts av morgonpigge danspartnern ?
Blir väl att åka dit och sminka sig i bilen och klä om efter uppvärmningen. Vi kommer säkerligen vara toknervösa på lördag och starta i baktakt och bli utslagna i första heat. Usch va pinsamt det skulle vara :(
Har inte ens provdansat kläderna jag ska ha. Hmm, kanske det funkar att ta hjälp av mannen ?
Mycket kort kommer det iallafall bli. Mannen filmar med vår kamera och tar kort med danspartnerns kamera...

Vår ?

Idag när jag gick för att hämta barnen var det vår i luften och solen sken.
Det känns så mycket lättare att gå när det är fint väder.
Att köpa fika på ICA att mumsa på på vägen hem är också trevligt och gör mig genast till världens bästa mamma :)
Men jag kunde känna mamman med barnvagnens vassa blickar i nacken när mina ungar fick bullar på en tisdag....

Palt till middag idag.

Mannen hemma

MMS

Blommor i förtidig namnsdagspresent. Idag skulle min mamma ha fyllt 66 år. Det är 13 år sedan hon dog....


Tala på danstalang !


Fullt hus...

Dottern har en kompis som sovit över här inatt.
Sonen har 2 kompisar (syskon, pojkar) här. Ljudnivån är tidvis rätt hög...
Jag försöker låta dem leka egna kreativa lekar.
Lyssnar på musik på youtube :)
Svänzons nya sångare Jens (även känd som Idol-Jens) :


I soffan...

MMS

Stickar jag en mössa i bomull att ha över mitt svettiga hår efter dansen.


Ett gott skratt förlänger livet....

En av Sveriges bästa dansbandsgitarrister/sångare Jan-Åke (Expanders) kommer bli jättegammal ;)Krasslig...

Har varit krasslig sen Dansfestivalen i Skövde i fredags. Ett dansevenemang jag troligtvis inte kommer åka på igen. Triljoner av mindre dansant folk som stank rök och parfym. Många onyktra. Vart tvungen att ta astmamedicin varje dag sen dess :(
Feber i lördags.
På nätterna känns det som 100 kilos tryck över bröstet.
Har antagligen en infektion i kroppen men CRP normalt och EKG likaså.
Det vill inte bryta ut utan jag är bara svimfärdig och orkar ingenting. Tur att ungarna är stora nog att hjälpa till hemma. Klarar knappt att köra dem till skolan/omsorg och hämta dem.
Dessutom har svärfar ramlat på Cypern och brutit lårbenshalsen. Operation imorgon. Skönt att veta att svärmor har många vänner därnere (flera hemifrån) som kan hjälpa och stötta. De ska självklart inte åka hem (hennes ord) utan försöka göra så gott det går åt de 5 veckor de har kvar därnere innan hemfärd. Dessutom bor de på 2.a våningen och utan hiss i huset blir det att gå i trapporna.

RSS 2.0