Fyllkaja ?

dsc00172.jpg
Fyllkaja ?

Snökaoset igår

Planerade att åka till stan och dansa gammeldans igår. var lite sen för maken kom hem sent från jobbet och det snöade massor och gatorna var inte plogade.
Jag kom ut på motorvägen precis efter en rejäl seriekrock. Det tog 1 timme och 15 minuter till stan istället för 15 minuter. Stillastående köer och sen rullade det på i 5 km/h. Märkte att vissa inte borde ta sig ut i i snön för de har ingen erfarenhet att köra i halt väglag. Fick iallafall en liten stunds dans innan det var dags att åka hem igen.
Imorgon är det dubbelbuggskurs !

Mera snö !?

image71image72
Vi har hur mycket snö som helst. Det är svårt att komma fram för vägen är inte plogad. Till imorgon har väderleksprognosen lovat 5-10 cm snö till. Spännande och barnen är överlyckliga !
Tur att vi inte åkte till farmor och farfar på cypern. Hon mmsade en bild från stranden idag och jag kontrade med ett snöbild :)
I påskhelgen har vi varit väldigt opåskiga. En hel del ägg, men det äter vi alltid och för mycket godis.
Fredag var vi ju på krogen. Mobilen var kvar på Rockbaren så den fick jag hämta dagen efter. Inget påskpynt och pizza till middag på påskafton. Sen var jag och dottern på McBeth på Operan. Bra föreställning men lite jobbigt att vara trött och bakis.
Påskdagen var jag och kompisarna på dans och jag kom hem strax före 03.00, glad och trött.
Idag annandagen har Maken och sonen varit i Jönköping på Motormässan Elmia och jag och dottern har haft bio-marathon med först De glömda själarnas ö och sen Spiderwick. De handlade båda lite om magi o.s.v. så de var båda bra !
På väg hem möttes vi av vintern igen trots att vi inte har mer än 1.5 mil till centrala Göteborg så har vi ung. 15 cm kramsnö !

Var på krogen igår

Hade jättekul, blev väldigt onykter och tappade bort körkortet och (tack och lov) en gammal mobiltelefon. Så jag har tillbringat hela förmiddagen med att ringa runt till alla tänkbara ställen och fråga efter dem ochspärrat mobilabonnemanget och ringt polisen eftersom jag ska ut och köra bil ikväll. Får gräva fram passet nu...

Planerat skoinköp

image70
Denna sko från Reiker hittade jag på Nilsson igår och de var sköna. Tror de skulle passa som danssko i sommar.
Den finns även i rött. Den är i skinn så den anpassar sig lite med tiden och framförallt :andas !
Dansskorna jag använder nu är som joggingskor och de är megavarma. I sommar funkar nog inte det mer än om jag ska dansa en liten stund. Ska åka ner till min lokala skoaffär och prova ut vilken storlek som funkar med nylonstrumpor...
I födelsedansdagspresent fick jag 1000 kronor för shopping och en FMsändare till min mobil så att jag kan "skicka" ljud från min mobil till bilstereon !

Gammeldansen jag var på igår var kul så det kommer jag gå på fler gånger. Det vart inte alls svettigt, vi fick istället lära oss en massa olika gillesdanser med stegkombinationer och inslag av schottis, vals och snoa. Jo, jag fick en go bugg med kompisen också. Det blev värsta uppvisningen för bara vi och 2 par till dansade bugg :)
Imorgon blir det ordentligt svettigt med 1.5 timmes bugg, längtar !!!

Min födelsedag !

Jag ska fira med att åka till stan och köpa (fox-bara) dansskor och sen iväg på gammeldanskurs med en kompis. Kanske blir lite tårta när jag kommer hem. I present har jag fått en generös shoppingbudget :)

Snö !?

dsc00162.jpg
Snö !?

Mer stickat

Jag tyckte det var så kul att sticka den blåa tröjan och dottern gillade den verkligen så hon ska få en likadan. Har bara sista halvan av andra ärmen kvar. Till hennes tröja var jag smart nog att sticka in garnändarna istället för att fästa dem efteråt.
Har fäst hundratals garntrådar på min tröja men den är nu klar, dock inte använd än.
Kul sätt att göra av med udda nystan och jag funderar på att lägga upp maskor till ännu en till tröja. Det går så oerhört fort att sticka med dubbelt garn på stickor 10 :)
Kanske en i blandade färger ?
Ärmarna på dotterns tröja stickar jag med strumpstickor, de är inte så lätt att sticka med så grova strumpstickor....

Dotter med komikeranlag ?

Dottern som är 8 år är en intelligent och skärpt tjej och väldigt verbal. Hon har fått mig att gapskratta flera gånger de senaste dagarna med sina kommentarer så jag vill dela med mig lite.

1.
Hon hade sett Nöjesnytt om melodifestivalen ensam och kommer springande till mig och säger:
-Mamma, vad heter han den där tjocke gubben som visar framtänderna ? Han hade fyllt hela sin tallrik med ett berg med mat.
-Bert Karlsson !?
-Ja, just det.

Hahaha, hur iallsindar kunde jag veta att det var just han som hon menade ??


2.
Vi sitter i soffan och på TVn är det reklam för Eros Ramazottis nya skiva.

-Mamma, varför låter det så konstigt när han sjunger ?
-Han sjunger på italienska.
-Jaha, jag som trodde det var någon slags dialekt eller nått.


3.
Hon vill lära sig dansa men det finns inte bugg-kurser för så små barn, bara typ street-funk-MTV-danskurser. Så råkade vi se en blond kille dansa den typen av dans på TV och jag säger: Det ser väl kul ut ! Skulle du vilja prova ?

-Nä, det där ser ser ut som aporna som hoppar mellan träden. Jag vill dansa bugg !


När jag berättade för henne att inte Björn Gustavsson kommer att vara med på melodifestivalen imorgon så ville hon inte se det. Hon ändrar sig nog till imorgon.


Idag

Idag är min sista arbetsdag på min nuvarande arbetsplats. De har "inte råd" att förlänga anställningen...

Jag ska få tårta på avtackningsfikat i eftermiddag. Alltid något.

Nåväl, ska bli spännande att hitta på något annat ett tag. Skojade med AF-handläggaren om att jag vill köra budbil. Kanske inte, men det skulle vara kul att ha ett mer flexibelt arbete.

Ikväll är det bugg-kurs igen och jag planerar att köra stenhårt. Vikten är nere på 65.3  :)

Mannen och kompisen ska åka till kusinen och festa hela helgen.
Det är dans i Borås på lördag och jag har ingen barnvakt ! Suck och stön....
ALLA ska i princip dit och jag är sååå danssugen. Har inte gett upp hoppet än, men jag har inte så många potentiella barnvakter kvar att fråga. Det är lite trixigt för jag inte kommer hem förrän 2.30 så barnvakten måste nästan sova över om den inte är väldigt kvällspigg.

Lördagkvällens soffunderhållning

dsc00135.jpg
Lördagkvällens soffunderhållning

RSS 2.0