Bytt balsam


Håret blev så mycket lockigare !

Ett gymbesök jag sent ska glömma...

Jag har ibland lätt för att komma på idéer.
Vissa är bra, kanske t.o.m geniala, vissa andra kanske mindre genomtänkta...

Så idag pga. tidsbrist tänkte jag att jag packar med alla saker jag behöver, sticker ner till gymmet, tränar och tvättar håret efteråt. Hela familjen skulle till IKEA på eftermiddagen.

Bilen hade maken ställt på pendlarparkeringen vid busstationen så tanken var att jag skulle ta bussen ner, träna och sen ta bilen och hämta ungarna. Jag missade bussen så det var bara för mig att gå ner 2 km.

Väl på gymmet insåg jag tidsoptimist som jag är, att det bara var att sätta igång på järnet om jag skulle hinna ens bli svettig på 20 minuter OCH sen hinna duscha. Uppvärmd var jag iallafall...
Dessutom var det första gången jag duschade på gymmet, brukar alltid göra det hemma efteråt annars. Kikade snabbt in bland duscharna och kollade, Yes, det fanns handduschar så mitt långa hår hade en chans att bli rent...

Träna, träna, träna. 10 minuter över till dusch och påklädning. Hmm, kanske kan gå ?
Var helt ensam i omklädningsrummet, det var skönt !

Alla flaskor på rad i duschen och munstycket i handen. Någonslags high-tech panel, men jag fattade vad som var varmt och kallt och vattnet kom i en kraftig stråle, bra !
Blöta håret, tvåla in mig och trixa med balsamflaskan, bråttom, bråttom !

Vattnet stängs av.

Shit, det är timer också. Fumlar, får igång vattnet.
Iskallt vatten forstar över mig från den väggfasta duschen !

IIIIIIIiiiiii !!!!

*Hoppas ingen hörde mig*

Shit, jag har mascara och kontaktlinser !
Fumlar mig fram till handduken, torka och återvända in och FÖRSIKTIGT trycka på rätt knapp...

Fnissade för mig själv och tänkte på att blogga om det.
Snabbt krama vattnet ur håret, hinner inte blåsa håret så det dryper fortfarande när jag ska skynda mig iväg. Lite panik... Puh, jag har luvtröja på mig. rullar ihop mitt långa drypande, men rena hår och stoppar ner det i luvan.
Jag blev bara 20 minuter sen, oj då...

Varför finns det inte draperier i gymmets duschar ?
När jag var klar var det vatten på golvet i halva duschrummet bara från mina missöden.
Dessutom gillar jag verkligen inte att stå med rumpan bar offentligt...
Men det var iallafall skönt att duscha direkt efter träningen men jobbig att packa precis rätt saker.
Dock börjar jag få en viss rutin efter höstens simning på Åbybadet varje tisdag då sonen har simskola. Om allt går som planerat kommer båda barnen ha simskola på torsdagar nästa år och mannen och jag motionssimmar under tiden ! Tror inte det finns något som gör mig sååå hungrig som simning...

Olika danspraliner i asken.

Efter mycket prat om choklad och dans i blogg och forum så låg jag inatt vaken länge och tänkte på det.
Choklad som dans och praliner som dansare.

Är du jättesugen på choklad så spelar kanske de första pralinernas smak inte så stor roll.
Det beror helt på vilka praliner som finns kvar i asken.
Nöjer du dig med en enkel ask praliner från Coop eller åker du många mil för att köpa dyra handgjorda praliner ?
Du kanske bara äter de smaker du provat förr och skulle aldrig ta en pralin som inte någon annan rekommenderade ? Tänk hur smaken kan skilja sig åt så mycket från person till person.

Någon kanske säger till dig:
 - Den här MÅSTE du smaka på !
Du smakar och kan inte förstå vad som var speciellt med den ?

Kanske är det en pralin som bara blir bättre och bättre ju fler gånger du äter den ?
En annan gång kanske du tror att det är en vanlig enkel pralin du stoppar i munnen och du överraskas av en smaksensation som nästan får dig att svimma av välbehag ?
Ibland kanske man är sugen på en enkel pralin utan överraskningar och ibland vill man hellre ha nått med sting i...

Men vad gör man då om det bara är romrussin kvar i de övre lagret och du verkligen inte kan tänka dig att "äta" den ? Lyfter du och tänker att det finns säkert någon som har romrussin som sin favorit och dyker direkt på din favorit mörk choklad med mint ?
Du kanske vill smaka på en som du inte tagit förut men efter några tuggor känner du att nöten är härsken, men tuggar du då på med god min och tar en annan direkt efter för att dämpa den dåliga smaken eller spottar du ut direkt och klagar hos leverantören ?
Tvekar du vid valet av pralin så de enda som finns kvar sen är de praliner med sprit i ?
Är du kanske en sån som äter alla slags praliner, det spelar ingen roll vilken smak det är ?
Eller gillar du exotiska smaker som du inte får smaka på så ofta. Det blir som julafton när du får en sån pralin och smaken sitter i jättelänge.

Du kan komma på dig själv att stå och drömma om den där speciella smaken så fort du känner lukten av choklad....

Blommor :)

MMS

Mannen kom hem igår. Jag älskar orkideer !.


Fniss !

Såg i marginalen av en websida en reklam för ett ledigt jobb.

På: Smurfit Kappa Kraftliner

Kan inte vara lätt att sitta i deras växel...

Imorgon

Imorgon kommer maken hem. Han har varit borta i nästan 3 veckor. Då blir det en himla massa saker som ska fixas både hemma och saker som ska köpas mm. Dottern fyller snart år och sen är det julklappar också...
Skönt att vi ska fira jul hos svärföräldrarna och vi ska köra upp så vi har ingen speciell tid att passa. Vi får nog anpassa oss efter hur vädret är när vi bestämmer vilken dag vi kör norrut.
Jag vill i allafall sitta hemma i soffan och se finalen på Dansbandskampen den 20/12. Jag har ju redan hört alla de moderna dansbanden som tävlar live så det är inte så stora överraskningar. Men hoppas vid högre makter att Lars Kristerz åker ut på lördag. T.o.m jag kommer rösta (som aldrig annars röstar på sånt här) på ett annat band bara för att slippa LK...
Stackars Andreas Wistrand i Highlights har blivit nedslagen när han gick till sin bil i Ystad. Slå en dansbandsmusiker över örat så trumhinnan spräcks !?
Det kan i värsta fall förstöra hans karriär. Man undrar ju vad det är för dåre som gör en sån sak ?

Blender i Båberg och Lindy Hop

 Här kommer det så småningom en eller flera coola dansbilder som jag inte har tappat ur kameran än...
Blev också fotograferad av Blenders sångerska Maria.


Började danshelgen med att prova på Lindy Hop på Dukes Place på Möllan igår lördag mellan 18-19.45. Testade det för ganska exakt ett år sedan och då var det ohyggligt svårt att hänga med i stegen. Denna gång var det ett enklare steg som användes och det fastnade faktiskt rätt så bra. Kanske börjar få lite dansrutin ?
Danskompisen A var där och mannens kusin D och hans K plus en massa andra dansbekanta. Kvällen till ära hade jag tagit på mig en modern tolkning av  40-tal och håret var uppsatt i en 40-tals frisyr och läpparna var röda !
Men eftersom Blender spelade i Båberg samma kväll hade jag avtalat samåkning dit från Möllan med en dansfavorit som heller inte ville missa dem så vi åkte norrut vid 20-tiden.
Lite sent anlände vi och han försvann fortare än blixten. På uppbjudningszonen var ett stort överskott på killar och inga jag kände igen/som såg ut som motionsdansare...
Men sen såg jag W, lättnad ! Drog ut honom på dansgolvet och han fick foxxa med mig i 40-talsklädseln. Sen gick jag och bytte om till mina vanliga danskläder, vanans makt är stor och inte lika svettigt...

Mitt i vimlet såg jag E ! Men vad gjorde hon i mina trakter ??
Lyckades inte hamna på samma ställe som hon förrän strax före pausen. Innan dess hade jag bara vedermöda med 3 onyktra varav den sista lämnade jag odansad 2 meter in på dansgolvet då han trots spritstank hävdade att han var nykter *morr*
En av dem kände jag att han kunde dansa men balansen och takten var pajj pga alkoholen. Sa flera gånger åt honom att jag ville dansa med honom nykter en annan gång. Visade sig senare på kvällen att jag dansat med hans pappa :)
Så det blev 2 vändor med W före paus och jag undrade om jag gjort rätt som åkt till Båberg ?

I pausen bjöd jag upp E. Vilken pärla !!! Hon kan foxxa hon. Så vi foxxade flera gånger under resterande kvällen och extranumren bokade hon med mig :)
Hon bubblade sig rakt upp på 10 i top-listan över foxxfavoriter. Sen avlöste den ena foxxen bättre än den andra och några bra buggar hann jag med inimellan också.
Min vana trogen hade jag en ny dirtyfoxx-elev M som efter foxxen fick i hemläxa att böja på knäna och öva på att rita siffror med höfterna...
Takten satt perfekt och dansglädjen finns så jag tror på honom, buggen var en fröjd.

Sen avlöste den ena underbara dansen efter den andra (bl. a med en värmlänning) och när jag åkte hem var jag alldeles dansnöjd...
Tänk att det kan svänga så från före och efter paus ?
Var alldeles speedad så det tog tid att varva ner, äta och tvätta håret osv. Kom i säng 5.30 å hade sån värk i knäna att jag fick ligga sömnlös en bra stund trots att jag smorde in mig (överallt där det ömmade) med Voltaren gel. Mina knän gillade nog inte att kicka så mycket (grundsteg i Lindy Hop) så nästa gång ska jag försöka att värma upp lite.

Nästa lördag spelar Shake i Båberg och det missar jag INTE !
Peppe har bästa rösten i Dansbandssverige, här är ett exempel och ett annat exempel.
Men jag tycker att hans röst låter bättre live utan en massa studiojoxx...
De tävlar i Dansbandskampen den 6/12. Men de har nog inte en chans mot soffsittarnas favorit Scotts.
Shake har en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var de första dansband jag dansade till för över ett år sen. Tror dessutom att de är bandet jag dansat till flest gånger under året. Nej, jag har inte följt dem runt, men det har fallit sig så och den 27/12 spelar de i Skellefteåhamn och eftersom vi är i Luleå och firar jul så ska jag dit !


Dirtyfoxx och gnuss

I Dansbandskampens spår sprider sig nu de olika dansstilarna både till rykte och som film.
Odd Vesterli som har haft foxtrotkurser för väääldigt många elever på skolor i Skellefteåtrakten förut och nu åker land och rike kring och håller dirtyfoxxkurser (jag gick den i april - 08) har visat för webreportern Frida hur det går till
Han ä en väldigt bra lärare och eftersom han hävdar att det tog honom många år innan han dansade i takt så tror jag det finns hopp för en till mig mycket närstående :)

Gnuss:
På Dansbandskampen i lördags visade Thomas och Anna gnuss. Den sämsta gnuss jag någonsin sett !!!
Jag har väl under min tid som dansare kanske sett 2-3 par som gnussade med munnarna mot varandra. Det gör inte vi andra utan vi gnussar panna mot panna eller haka mot panna beroende på längdskillnaden mellan paret.
Här är en del av en nyinspelad "dokumentär" om foxx och gnuss.
Tyvärr har inte han som gjort kortfilmerna om foxx (14 st hittills) lagt ut den jag är med i på youtube, men så fort den läggs ut länkar jag till den. Det är när jag gnussar (på Öviks dansmara) med mannen som lärde mig gnussa i somras.

Min mobil har bestämt sig för att displayens pekfunktion inte ska fungera så det går inte att mmsa in bilder till bloggen :(

Simskola idag

Igår var dottern hängig och ville inte åka på ridningen. Så vi hade en mysig hemmakväll istället.
Idag ska vi till sonens simskola och under tiden simmar jag och dottern och övar henne på att flyta och doppa huvudet som förberedelse till hennes simskolestart efter jul.
Imorgon blir det att träna igen. Har inte provat twist-trampmaskinen än. Undrar om den alls liknar twist-dans ?

Återvinning

Av en händelse såg jag på vår kommuns hemsida att man nu kan återvinna även mjuka plastförpackningar. Det är ju bra för miljön och även för plånboken eftersom vi betalar vikten på våra sopor.
Borde egentligen köra iväg med återvinningen som redan står hemma. Men i helgen ska det spöregna....
Undrar egentligen vad som är bäst för miljön. Att kasta t.ex smutsiga creme-fraiche burkar/yoghurtförpackningar i vanliga soporna eller att diska den i varmt vatten och återvinna den och köra till återvinningstationen ?

SATSdans andra gången

2 veckor sen jag provade SATSdans första gången. Ikväll var det lättare att följa med i rörelserna förutom i slutet då jag bara prickade var tredje rörelse i en kombination. Men det känns som elefantdans med publik.
Jag blev inte lika svettig/trött som förra gången så jag körde lite crosstrainer, trappmaskin och gick på bandet en stund. 1 ½ timme går fort så det blev att skynda iväg och hämta ut barnen som inte alls ville åka hem...
Dottern ville att jag skulle träna imorgon, men lekrummet är inte öppet på fredag eftermiddag.
Kanske blir en stund på lördag eftersom det inte verkar bli någon dans i Båberg på kvällen. Jag har ingen att samåka och inte så många jag känner ska dit.

Jobb ?

Nu har jag sökt ett jobb. Fick tips av en bekant om ett ställe som skulle passa mig perfekt. Alltiallo-jobb typ. Har skickat dit min CV. Väntar med spänning på vad de svarar. Hoppas....

RSS 2.0