DSC00556.JPG

MMS

Passerar Tännäs på väg till släktträff i Norge.


DSC00555.JPG

MMS

Dans till Blender, 32 grader varmt...


DSC00553.JPG

MMS

Drink med Eva efter Sex and the city-filmen.


DSC00549.JPG

MMS

Dagens klädsel


DSC00547.JPG

MMS

Utsikten från min målningsstege på balkongen.


Målning igen.

Nu är det målningsväder äntligen (?) så idag har jag målat nästan halva takkupans röda delar.
Imorgon blir det att måla de övre delarna och det vita (om jag hinner) innan det bär av till dans på Liseberg. Många långväga dansare ska dit. Nu när det är semester är det inte så mycket danser runtomkring i västsverige.

En vecka tills vi åker till Norge på släktträff. Ska bli så kul att träffa alla goa kusiner med familjer igen. Vi är 29 kusiner på min pappas sida, fast alla kan nog inte komma. Vi ska låna hus av en äldre släkting som flyttat till en lägenhet i en by/stad i närheten.

DSC00546.JPG

MMS

Första tappade tanden.


DSC00545.JPG

MMS

Papillion styr bilen :)


DSC00544.JPG

MMS

De grövsta stängselstolpar jag någonsin sett finns på Alnö utanför Sundsvall !


DSC00543.JPG

MMS

Dagens fartdåre ! Kör om på ett spärrfält och hade tanklocket hängande i snöret (saab) som slog mot sidan av bilen...


DSC00536.JPG

MMS

Dagens aktivitet, minigolf. Vi brukar spela det en gång per sommar här på Golfängen. Mitt spel var uselt...


DSC00535.JPG

MMS

Dagens inköp, Iron Maiden Girly T XL på rea 79 kr styck och en Ramones t-shirt till sonen.


DSC00531.JPG

MMS

Närkontakt med taggig söting !


DSC00526.JPG

MMS

Konstverk i Svartöstaden.


DSC00528.JPG

MMS

Isbrytarna Frej och Atle


Idag

har vi varit på stan och kollat efter shorts till mannen. Svårt när XXL är för litet. Sen fikade vi på Åhléns. Räkmacka och romstång. Mums !
Hem och bytte om för att åka till Aronsbadet och bada. Det är så skönt och varmt !
Sonen (5.5 år) har lärt sig simma med flyttankar på ryggen och blev lite övermodig när han tog av dem och for ut där han inte bottnade. Han svalde massor med vatten när han trampade vatten och kom med munnen under ytan flera gånger innan hans pappa hann fram och lyfte upp honom.
Snart ska vi åka iväg på en cykeltur, det är så underbart skönt och allt är så nära här i Luleå...

Badat

MMS

Badar idag med ! Vattnet är så varmt på Aronsbadet så det ryker....


SPAM, igen !

Nu har jag letat mig less på blogg.se om hur man gör för att blockera kommentarer från vissa ip-nummer. Jag vet att jag sett det någonstans eller var det innan flytten ?
Måste man avpublicera allt skräp manuellt ?
Hittar inte ens vart man sätter på kommentar-modereringen.
Måste iallafall fixa det innan vi åker på långa resan. Vill ju inte ha bloggen full med skit när jag inte har tillgång till internet dagligen...

DSC00523.JPG

MMS

Sonen har i veckan lärt sig cykla ! Vi har tagit upp en gammal ärvd cykel till Luleå... Ska bli spännande att se hur det går för honom att cykla hemma i alla backar.


DSC00522.JPG

MMS

Gott om plats på Aronsbadet. Synd bara att det är 130 mil hit...... Gårdagens dans var suverän ! Bara lite strävt golv så benen fick jobba. Jag var fräck och önskade att de skulle spela en hårdrockslåt, men när de inte kunde erbjuda det fick jag en favorit i repris som sista dansen. Expanders spelade Brothers in Arms, WOW !


DSC00486.JPG

MMS

Dagens konsert och dans till Expanders.


DSC00483.JPG

MMS

Lapptäcke som jag sytt till makens sysslings lille son. De bor i Göteborg men vi ses i Haparanda....


DSC00481.JPG

MMS

Idag är vi i Haparanda hos släktingar. Svärmor passade på att gå in på IKEA. Jag och maken köpte var sina funktionsbyxor med avtagbara ben till resan i höst.


DSC00477.JPG

MMS

Min älskade lånecykel (svärmors).


DSC00478.JPG

MMS

Solnedgången...


DSC00476.JPG

MMS

Ser ni stuntmannen ?.


DSC00464.JPG

MMS

Dagens aktivitet, Western Farm utanför Boden


DSC00461.JPG

MMS

Medeltidsdagar på Hägnan


DSC00453.JPG

MMS

Yoda...


DSC00444.JPG

MMS

Dagens kulturaktivitet.


En jobbig dag...

Huset är tomt och tyst.

Mannen är på jobbet för att avsluta det sista innan semestern. Han kommer nog inte hem förrän sent ikväll.

Jag håller på att sy det sista på ett lapptäcke till en släktings nya bebis och borde egentligen börja packa lite, men har en jobbig dag. Börjar gråta så fort jag tänker på barnen. Inget känns kul och inget har jag lust med. Har ingen aptit och är inte ens godissugen !
Allt känns motigt och tungt.
Vill bara åka ut till Landvetter direkt och flyga upp till dem !!

Imorgon kväll/natt (om bilen är klar på verkstaden) åker vi norrut och är förhoppningsvis framme till tisdag kväll. Åh, jag längtar ihjäl mig....



DSC00398.JPG

MMS

Badlands...


DSC00370.JPG

MMS

Bruce i högform !


DSC00368.JPG

MMS

Mat (kommer snart) och god dryck innan Bruce springsteens konsert...


DSC00366.JPG

MMS

Nu är västersidan av huset färdigmålad ! Hoppas hinna klart med norrsidan i slutet av Juli innan vi åker till Norge. På norr är det skön skugga hela dagen...


Tredje gången gillt.

Nu är det tredje gången jag lyssnar på samma bok. Sista jouren av av Karin Wahlberg. Första gången glömde jag den på när jag skulle sova på kvällen och vaknade när inläsaren sa: och här är boken slut...
Andra gången (medan jag målade på  huset häromdagen) så så tyckte jag att den var så virrig. Hoppade hela tiden fram och tillbaka i handlingen, så när jag kollade i spellistan hade mobilen busat med mig och satt på shuffle och smart sortering istället för i ordningsföljd !
Så nu har jag börjat om och hoppar fram de kapitel jag redan hört 2 gånger...

Dagens roligaste mail-spam

Från avsändaren Raimo har jag fått ett mail med överskriften:

Become the Unicorn of your neighborhood.

hahaha !
Vem har inte drömt om att bli en enhörning ??

Jo, jag förstår vad det _egentligen_ handlar om....

DSC00365.JPG

MMS

Nostalgi ! Det lilla röda "huset" på bilden var en vanlig syn på landsbygden när jag var liten. Min mamma lurade i mig att Kalle Watt bodde där när jag frågade. Han hade många hus :) Gissar att min mamma ångrade sig djupt eftersom jag varje gång jag såg de små husen skrek: Där bor Kalle Watt !!


DSC00364.JPG

MMS

dagens klädsel. Nik dry fit, både linne och byxa. Ikväll kommer det bli svettigt. Termometern säger 27 grader ! På väg till dans !


Målning och böcker

Jag har lyckats måla lite på huset idag också, fast jag slutade frampå eftermiddagen när molnen var elakt grå. Tack och lov kom det inget regn !
Imorgon hoppas jag hinna klart med väggen och runt fönstret på västra sidan av huset. Sen på kvällen är det dans på Liseberg, så motivationen att bli klar i tid är stor :)
Lyssnar på en kriminalroman medan jag målar, Sista jouren av Karin Wahlberg. Har just lyssnat klart på Hon som tittade in av samma författare och den är sist i serien. Lite jobbigt att redan veta lite av handlingen, fast jag vet iallafall inte vem mördaren är...
Undrar om jag kan hålla mig och att spara att lyssna på Dödsrelikerna tills vi är på resan ? Blir väl att ha mobilen på flight-mode så att jag inte av misstag ringer hem till Sverige från Nya Zeeland eller laddar ner något från internet. Kan bli oerhört dyrt...

Här går det undan !

Ikväll har vi bokat hotell i Singapore och campingbil till Nya Zeeland. Hoppas vi får campingbilen med The Muppet show eller Far Side !

I eftermiddag var vi på My Planet och fick en flygbiljettsreservation. Det blir rätt dyrt, men F1-loppet gör det ju svårt att få billiga flygbiljetter till och från Singapore...
Funderar på om det går att pressa ner priserna lite till, men Quantas är enligt vår erfarenhet (flög med dem till Australien och Nya Zeeland förra gången) ett underbart flygbolag med bra service. Barnen fick en stor påse full med godis, leksaker och pyssel som höll dem sysselsatta. De vuxna fick en stor påse med vatten, godis, chips, öronproppar, sovmask och sockor (!?)

Tänk att vi började planera denna resan vi nu ska göra redan när vi åkte hem från Nya Zeeland för 3 år sedan. Vi ville tillbaka och uppleva naturen, miljön och lugnet utan svärföräldrarna och barnen. Tur att jag redan har övat på att vara utan barnen så det inte blir så svårt. Nu är det en vecka kvar tills jag får krama dem igen !!
Ska bli kul att köra fyrhjulig motorcykel igen, åka speedboat och vandra.

Kommer ändå bli rena budgetsemestern om vi jämför med hur mycket det kostade när vi reste dit förra gången. Fast då var vi i Australien också och så var den resan på 36 dagar.
Denna gången kommer vi vara borta 22 dagar. 3 dagar i Singapore och 16 dagar i Nya Zeeland och sen tillkommer resdagarna.

Hutlöst !

Det är alltså Formula 1 tävling i Singapore den helgen vi ska dit och anledningen till att vi ska dit just då och att det sammanfaller med mannens födelsedag gör ju honom ännu gladare !
Singaporianerrna försöker krama ur varenda dollar de kan på detta evenemang. Alltså är hotellrummens priser multiplicerade med faktor 4 !!
Blir nog ett mindre hotell i en mindre central del av ön, men eftersom ön är lika stor som Hisingen så gör det nog inte så mycket ?

Har köpt lite träningsgrejor idag. Ett par träningsskor billiga, bara 299 kr !
Samt ett Nike dry fit -linne på rea för 99 kr som passar bra till mina 2 Nike dry fit byxor :)
Hittade även ett par trosor, också den Nike dry fit, men de kostade 149 kronor och det känns för dyrt för ett par trosor så de fick inte följa med hem....

RSS 2.0