Dagens klädsel

0-212d3e249df8d05f0464f264382b5191.png

iväg på dans


Happy Halloween !

0-14b46e8c857ab4db2b162af66f916c7c.png

Ikväll är jag vampyr...


Tappade tänder...

7c71ddeeeedfeee1e6d90daf40499186.png

Sonen är lagom till Halloween en inverterad vampyr. Synd att man inte har 2 ordentligt vassa gaddar att sätta i gluggarna :)


Vackert !

-a93ac0a0c6eeb4eccb2f5ff330313f6.png

Äntligen har jag fått upp denna underbara akvarell med dottern som sitter och leker i gruset, målad av Jessica Grönlund en väninna till mig.


Stallet

-61f58159fa5ef3c34b5f190861b048f.png

Dottern rider på Crocker ikväll. De fick sorgebesked i början av lektionen, Greven hade hastigt insjuknat så de blev tvungna att avliva honom :(


Vandrarhemmet

0-5e0e838e6c0a411ce7787b0fb2ead05d.png

Här bodde vi i helgen. Nu är jag hemma igen och har haft en underbar danshelg.


Lunch

0-74b705d47f53ba5badd44b080bcc0ef3.png

På ett riktigt sunkhak längs E4an


Hudiksvall nästa !

0-40619f5c719cbfbd0c27afeaa43eb42a.png

Dansar i Hudiksvall i helgen. Åker buss. Väckarklockan ringde 3.45 imorse...


Kors i taket !!

Mms-funktionen att kunna skicka in bilder med mobilen har varit ur funktion på min blogg sen 1 Maj och idag fick jag äntligen in en bild !
Trots alla försök i sommar har det inte funkat. När jag idag testade för att kunna skicka ytterligare en felanmälan så fick jag till min förvåning ett svars-sms !?
Det stod:
"Tyvärr, det angivna nyckelordet är felaktigt. Vänligen kontrollera din stavning noggrant och försök igen."

Jag hade faktiskt skrivit PRECIS så som det står i instruktionerna så därför provade jag att inte bara skriva in nyckelordet innan bloggtexten utan även innan ärendeordet (vilket inte står i instruktionerna och inte har behövts före 1 Maj). Jag blev inte så lite förvånad över att det funkade !

Rosor...

0-7536ee0949672eecf7bd0b87375fd6cc.png

Plockade idag !


Skitungar !

Jag lät dottern och 2 av hennes klasskompisar (tjejer) vara ensamma hemma en stund igår eftermiddag så jag kunde gå och hämta sonen och handla på vägen hem.
Nästan hemma (stod och köpte färska räkor vid fiskvagnen) ringer dottern mig på mobilen och är helt förtvivlad och säger att sonens 6-åriga kompis (vi bor grannar) kastar äpplen på köksfönstren och slutar inte fastän hon sagt till honom.
Ber dottern ringa pojkens mamma och jag och sonen skyndar oss hem till fots.
I backen precis före vår gata möter vi ett stort gäng pojkar i 10-12-årsåldern, några gick, några hade cykel och en på kickbike. Då la jag ihop 2 och 2 och tittade på dem noga.
Frågade ut pojkarna vad de hade för sig och de såg väldigt skyldiga ut !
Frågade speciellt en pojke som går i flickornas klass vad de gjort och fick givetvis inget vettigt svar.
Väl hemma får jag reda ut vad som hänt genom att fråga flickorna och grannpojkarna och till slut fick jag en någorlunda komplett bild av vad som hänt.
Till saken hör att en av flickorna inte är att lita på enligt mig och mannen. När jag pratade med honom i mobilen på väg hem så sa han uttryckligen: "Du ska kanske ringa hem och kolla så huset står kvar".
Det är så typiskt att saker ska hända bara för att jag var snäll och inte följer min intuition och sa nej när tjejen ringde och sa att hon glömt sina hemnycklar (f ö samma orsak som en annan flicka angav häromdagen för att följa med dottern hem, hon är heller inte att lita på). Sen ikväll fick jag reda på av hennes mamma att hennes storasyster var hemma så hon hade kunnat gå hem ändå.

Detta är vad jag tror/tolkar det som har hänt:

2 stycken 6-åriga grannpojkar har lekt på gatan. De har gått in på vår tomt för att kolla om sonen varit hemma och när han inte var det så har de kanske hängt kvar. På gatan har de äldre pojkarna hängt nere i korsningen och kanske sett småkillarna och tänkt att de skulle skoja lite med dem och följt dem upp på vår gata (som är en dold återvändsgata).
Då har flickan (som glömde nycklarna) sett pojkarna och sprungit ut barfota för att leka med dem eller något. Hon drog med sig den andra flickan också men dottern ropar då till dem båda att hon inte får gå ut när hon är hemma utan vuxen så andra flickan kommer med in igen. Sen när killarna (de var alltså troligtvis minst 5 stycken) sprang runt huset och var ner i våra björnbärsbuskar ska dottern ha sprungit ut och ropat åt dem att gå bort därifrån.
Troligtvis har det sen urartat till att de har kastat fallfrukt på köksfönstren och ytterdörren.
Som tur var gick inte fönstren sönder...
Så jag fick istället för en lugn fredagkväll och laga middag i rimlig tid tvätta fasaden och fönstren vid 18-tiden. Dessförinnan hade jag gått ner till korsningen där killarna hängde och försökt prata med dem 2 gånger men de stack likt strykrädda katter båda gångerna så då ropade jag efter dem att om de inte stannade och pratade med mig skulle jag ringa deras föräldrar vilket jag gjorde till den pojken som går i flickornas klass. Men jag tvivlar på att vi kommer längre i skuldfrågan eftersom alla blånekar till att kastat på huset. Killarna hävdar dessutom att flickorna kastat äpplen på dem också.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, hoppas våra barn blir nördar som inte drar runt i gäng och förstör och terroriserar folk...
Den där gruppmentaliteten att skylla på andra så fort något händer är så idrottsrelaterad.
Föräldrar är för slappa i sin barnuppfostran. Om barnen vet att det bli negativa konsekvenser om de gör något dumt så tänker de förhoppningsvis efter före...

Och sen igårkväll läste jag om pojkarna som våldtagit en 10-årig flicka på skoltid i Linköping. Min dotter är 10 år. *ryser*

RSS 2.0