Changi airport


Nu är det snart avfärd från Changi airport. Trivs verkligen här i Singapore, så det är med sorg i hjärtat jag åker härifrån :(
Speciellt eftersom jag verkar ha vant mig vid värmen och fuktigheten.
Luftkonditioneringen har tyvärr underhållit min förkylning/hosta, men hoppas den går över nu när vi kommer till NZ.

Mannen har väldigt ont i ena fotleden (överansträngning ?), inte ens Voltaren gel hjälper. Så han haltar omkring. Tur att vi ska köra omkring när vi kommer NZ. Hoppas inte det påverkar våra planer på att vandra på glaciär.

Medan mannen satt vid datorn försökte jag sticka några varv på min mössa, men blev så trött att jag lade mig en stund och somnade som en stock. Stolen heter Bird's Nest och är i hårdplast, inte så bekväm, men är man trött och vig så går allt....

Poolen

MMS

Morgon vid poolen. Hade varit mycket mysigare om det inte varit en byggarbetsplats alldeles bredvid...


Mustafa

MMS

Mustafa


Shopping

MMS

Dagens shopping. Bl.a 3 stora lådor med Legobyggsatser (julklappar)Mycket billigare än hemma.


Crocs

MMS

När man trodde att man sett allt. Högklackade crocs...


Alonso vann...

Klockan är 1.55 och vi är tillbaka på hotellet efter en rätt utmattande dag. Blogger verkar ha ätit upp alla mina mms :(
Vi får se om de kanske ramlar in så småningom.
I eftermiddag blev himlen alldeles mulen, men det har inte regnat än vilket är ovanligt här i Singapore.
Idag har vi shoppat, gått, gått och gått. Samt varit på en jättecool formel 1 tävling. Tyvärr gick det inte så bra för Ferrari, men de kan ju inte vinna hela tiden...



Vann gjorde F. Alonso i Renault.

Idag var det varmt och fuktigt !
Svetten bara rann och det var skönt att vi tog oss tid att byta till torra kläder mellan shoppingen och loppet.
Efter loppet åkte vi till Mustafas shoppingcenter, öppet dygnet runt, ligger i Little India. Det är gigantiskt och där finns ALLT. Till min stora glädje fick jag tag på en Punjabi dress (blå) som jag inte köpte för 3 år sen när vi var här senast. Deras BH-avdelning och sportavdelning gick jag igenom också, men utan att köpa något. Indier verkar gilla att brösten står ut som strutar. Det gör inte jag....
Det var svårt att inte shoppa loss på sportavdelningen när Nike var så billigt. MEN, man fick bara ta med 3 plagg i taget till provhytterna som som var långt borta, tennis-shortsen jag hittade var 1 cm för små i midjan och sportlinnena var antingen för tunna och sladdriga eller med inbyggd sportBH.

The Elizabeth hotel


Förkylningen efter Övik är seg att bli av med i ett land som är så varmt och alla byggnader är luftkonditionerade. Så jag har en kofta i ryggsäcken som jag tar på mig när jag går inomhus...
Hostar mycket mindre när jag är utomhus, antagligen för att det är så fuktigt. Men till vår stora förvåning har det inte regnat sen vi kom hit. Det är ju trots allt monsunregnperiod.
Vi bor på The Elizabeth hotel, Exekutive floor, högst upp på våning 12. Ett lite äldre hotell med mycket marmor och utvändiga glashissar. Mysigt, men sängen är nog bara 140 cm bred och väldigt svajjig....
Hotellet tillhandahåller med badrockar och tofflor :)
Vi hade inte beställt frukost pga de hutlöst upptrissade hotellpriserna pga F1-loppet så det är bra både för midjan och sömnen.
Det är bara en liten gångpromenad ner till Orchard road och en massa härliga matställen som serverar frukost och annan mat hela dagen. Idag är vi uppe tidigt för att hinna med lite shopping innan loppet ikväll.

Singapore är verkligen min favoritstorstad nummer 1 och när vi gick förbi en internationell skola igår så började jag fantisera om att dottern (eller sonen) kanske skulle kunna vara utbytesstudent här när de blir större ?
Det är ju en av världens säkraste storstäder, fast jag hade nog haft svårt att hålla mig härifrån. Det är ju inte meningen att mamma ska följa med :)

Forza Ferrari


Snabbast vid kvalificeringen var Filipe Massa i en Ferarriiiiii !!!! :) Spännande imorgon kväll vem som vinner. Loppet börjar 20.00 lokal tid, dvs. 14.00 i Sverige. Vi har inte riktigt vänt på dygnet än, men eftersom vi ska vidare till Nya Zeeland gör det inte så mycket. Imorgon ska jag ha på mig ett nyinköpt F1-linne i svart och rött.... dax att sova, kl. har blivit 03 igen.

Mannen

MMS

Dagens jubilar ser på kvalificeringen och tar grymt coola bilder !


Honda ?

MMS

Dagens bästa bil-bild. Honda tror jag. Sista fria träningen snart är det kval.


Listen to the drums

MMS

Idag är jag officiellt gift med en gubbe :) Tog sovmorgon till 15.00. Slagverksensemble med vatten uppe på trummorna. Spelar i sambatakt. Första hugget av dansabstinens på semestern...


Lau Pa Sat

MMS

Klockan är 01.15 och vi har precis ätit middag på Lau pa sat. Underbart goda kyckling och biffsatay med fried rice. Trött och vi ska sova länge imorgon.


Marina Bay

MMS

Singapore by night. Vi ser på F1 fria träningen, det är svårt att fotografera F1 med mobilen...


Boarding

MMS

Avgång om ungefär en timme.


Heathrow

Nu har vi precis ätit middag på Wetherspoon (terminal 4) på Heathrow. Fish and chips är alltid gott specieltt med en Mojito till :)
Snart är det dax att gå lite i affärer.
Min förkylning/hosta/bihåleinflammation uppförde sig inte på flyget hit. Så fort vi började inflygningen kändes det som om ansiktet exploderade så tårarna bara sprutade. Efter ett tag (och flera doser receptbelagd nässpray) kunde jag iallafall andas någorlunda normalt igen och prata obehindrat. Så smärtpåverkad har jag nog inte varit sen senaste förlossningen....
Drygt 14 timmar till nästa landning och det ser jag inte fram emot...
Annars gick packning och ivägåkningen bra, vi har ju en viss rutin på det vid det här laget. Sonen var med till flygplatsen och jag fällde bara ett par tårar.
Såg en äldre affärsman på planet som hade rosa skjorta och vinröd slips !? och mörkgråa kostymbyxor. Det var verkligen inte vackert. Funderade ett tag på om han kanske hade råkat tvätta sin vita skjorta med ett rött plagg...
Singapore nästa !

Landvetter flygplats

MMS

Nu åker vi....


Hemma några dagar till...

Jo, jag tänkte att jag skulle dokumentera min resa till Övik under den helgen jag var där uppe och skriva mer utförlig reseberättelse när jag kom hem.
MEN, i takt med att mina danstimmar överskred mina sovtimmar blev jag rätt omotiverad att blogga. Dessutom hade jag mycket trevligt sällskap av min danspartner M :)
Efter jag kom hem i måndags fick jag en hemsk förkylning med hosta, heshet och snuva. Nästan värre än visbypesten. Desstom var jag gräsänka hela veckan så alla aktiviteter, förberedelser och barnen fick jag sköta helt själv. Jag gick på knäna...
Fredag och idag har jag varit med dotterns klass (varje barn hade med sig en förälder förutom 2) och 2 lärare på  Makrillvikens vandrarhem på Smögen. På vägen hem stannade jag dottern och dotterns klasskompis som jag också hade hand om på Nordens Ark och tittade på djur några timmar.
Eftersom vi ändå åkte förbi Munkedal passade jag på att åka till min mammas grav och planera lite nya blommor och rensa ogräs.
Nu är det några dagars intensivt arbete med förberedelser inför svärföräldrarnas ankomst på onsdag och vår avresa på torsdag.
Jag fick ju inte mobilbloggningen att funka när vi var i Norge i somras så det blir antagligen mest textbloggar från resan.

DSC00660.JPG

MMS

Räkfrossa...


DSC00647.JPG

MMS

På väg att hämta de färska räkorna hos Göstas. Regnar...


DSC00646.JPG

MMS

På klassresa med dotterns klass i Smögen.


DSC00642.JPG

MMS

På väg på lunch. Vi var 7 dansare från Donnum Ferrum på tåget. På hotellet har jag träffat 2 dansare till från Göteborg !


DSC00640.JPG

MMS

Gäsp, väntar på en buss i Mellansel. Det är inte många plusgrader...


DSC00637.JPG

MMS

Fniss i Västerås. Markus imiterar Roy i Macke. Vi fotograferar skyltar...


DSC00636.JPG

MMS

På tåget på väg till Ö-vik.


Gapskratt !

Sällan jag skrattar högt när jag ser reklam på TV. Men jag såg just reklamen för ett nytt nikotinläkemedel Zonnic.
Först blev jag mycket irriterad på den trallande idioten som sitter där på nattflyget. Jag hade INTE tigit i en sådan situation !
När grannen sen trycker på knappen. vilken befrielse :)

Ö-viks dansmara !

Nu är det inte så långt kvar till torsdag. Tåget går 17 och vi anländer 6.40 i Ö-vik. Sen är det 16 timmars dans !!...
Håller på att packa alla mina danskläder (behöver många ombyten). Det blir en ordentlig stor hög med packning. Plus alla livsnödvändigheter som t. ex plattång, smink och handarbete (stickning blir det nog) att syssla med på tåget.
Mannen har lovat att plocka fram lite ny musik på mp3 till min mobil. Om han nu kommer hem från jobbet någongång *morr*

Måste fixa matsäck till dotterns friluftsdag på fredag och en födelsedagspresent till sonens kompis kalas på lördag också innan jag åker. Det är för svårt för en hårt arbetade man att lösa...

För ljus bild ?


Bandit rockar !

Jag brukar lyssna på lugna favoriter i bilen och jag blev lite förvånad när det plötsligt var Bandit istället på den frekvensen. Lyssnade mycket på Bandit när jag hade eget kontor. Framförallt är jag nöjd över att ha en bra radiokanal att lyssna på i mobilen när jag är motionerar ensam !
Det svåra är att inte sjunga med...

Nya körkort

Nu har vi lämnat in alla uppgifter för att att skaffa internationellt körkort. Vi letade oss fördärvade efter fotoautomater. Till slut åkte vi till Centralstationen och där hittade vi en automat som vi skulle ta kort i. Jag var först ut. Ok, jag var sminkad, MEN vi kom direkt från simningen så håret var inte alls ok. Det fick jag leva med.
Så skulle jag försöka hänga med i alla val man skulle välja när man antingen skulle trycka på knapp 1 eller 2 på apparaten för att välja bilden som just togs (fan, jag blundande) tur att jag får en ny chans. Sen när alla 4 blixtarna hade gått av skulle jag välja kort. Då valde jag givetvis fel knapp så det blev ett allvarligt kort. Får väl leva med det också.
Makens tur. Nu visste jag ju hur man skulle göra så jag stack in huvudet för att hjälpa honom. Han fick reflexer i glasögonen hela tiden så enda bilden som var ok var en bild där han också var allvarlig.
Så nu kommer vi köra omkring på Nya Zeeland med körkort som ser ut som värsta "mug-shots" det är bara skylten med nummer under hakan som saknas *gapskrattar*
Hoppas inte bilderna registreras någonstans *ryser* kan se bilderna på löpsedlarna, 34-åringen och 39-åringen (nej förresten han är 40 år då )
Bara 21 dagar kvar till avfärd...

En god gärning...

Vi gick förbi nollningen av ett gäng studenter häromdagen. Jag och maken tittade nostalgiskt på och log mot varandra och dottern ville veta vad de gjorde och varför o.s.v. Då kom det fram en nolle-pojke till oss, jo, jag måste skriva att det var en pojke för han hade knappt ens skäggväxt.
Han mumlade något ohörbart till maken som genast börjar gräva efter småmynt i fickan och ger honom en halv näve mynt. Tillbaka får han en binda (!?)  av den vid det här laget helt tomatröda pojken och vi bara skrattade och gick vidare....

Fick en liten klump i halsen när jag tänkte på att det inte är så många år kvar tills det är våra barn som ska nollas. Det är inte klokt va tiden går fort.

Hoppade över kursen

Det blev ingen kurs och fridans för mig på dansklubben igår. Mannen jobbade hela dagen och eftersom vi bara har en fungerande bil  (nej älskling, det är ingen pik till dig, jag går gärna) och jag sååå gärna ville åka och dansa på Alingsåsparkens säsongsavslutning så jobbade han till efter 18 (kursen är 17-18.30) alltså åkte jag direkt till Alingsås när han kom hem.
Halvvägs dit upptäcker jag att jag glömt öronpropparna hemma. *panik* Brukar ha flera par med mig utspridda i diverse fack och fickor i dansryggsäcken. Men denna gången hade jag tömt den noggrant för vi hade med den till simskolan i tisdags...
Väl framme i Alingsås sladdade jag in på Preem. De hade inga !?
Kom sen på att M (danskompis från Trollhättan) alltid hade med sig öronproppar i bilen, puh. Han blev min riddare i nöden. För nöd hade det blivit utan proppar för Chorus spelade rätt högt.
Många snabba låtar och endast ett fåtal korta lugna låtar blev det under kvällen. Sista dansen var dock både lugna och normallånga. Väldigt bra coverband. Spelade bara riktigt klassiska låtar som man kunde tralla med i om man orkade :)
Vissa klagade på tempot, men jag bara log och retade dem för dålig kondis !
Dansade med en kille som hade en så annorlunda stil att jag hade svårt att följa. Skämdes sååå för så dåligt har jag inte dansat med någon på säkert 9-10 månader.
Jag fick en ny chans (1 lugn låt) efter pausen och då gick det mycket mycket bättre, men jag tvivlar på att han kommer bjuda upp mig om vi säger så...
Nåja, alla kan inte passa alla !
Iallafall inte mig. Det finns dem som jag får instant-ischias av att dansa med. *aj* Behöver kanske inte nämna att dem undviker jag så gott det går. Sen finns det andra som jag tycker är helt ok att dansa bugg med, men deras foxx är så beige och tråkig att tiden står stilla och vice versa....
På fredag är det sista moderndansen på polketten på Liseberg. Hoppas ha tid att gå dit. Annars blir det dans på klubben på söndag och på torsdag bär det av till Ö-vik och dansmaran !

RSS 2.0