Fyllesäker uttagsautomat...

dsc00086.jpg
Fyllesäker uttagsautomat...

Busringning

Jag har en telefon på mitt kontor som jag bara använder till utgående samtal. Enda person som ringer till mig på den är min man för att meddela var och när vi ska äta lunch ihop.
Nyss ringde det en gammal man, ålder någonstans mellan 80 och döden. Med en sådan där skakig falsettröst som Albert i Albert och Herbert (för er som är tillräckligt gamla för att minnas).

- Ja, det är Ingela.
- E de kiosken ?? sa mannen.
- Nej, det är Ingela.
- 37**** ?
- Nej, du har slagit 67****.

Han lägger på.

1 minut senare ringer han igen. Jag svarar: det är Ingela igen ! Varpå han upprepar numret igen. Samma förklaring igen och sen lägger han på. Stackars man.

Nu sitter jag här och är nostalgisk och tänker på hur det var när jag var barn och man fick en stor påse godis hos lanthandlare Calvin för bara några kronor.

Nåja, hoppas att det inte blir storm ikväll för jag ska till stan på buggkurs. Ska kanske packa termobyxorna för säkerhets skull.

Dagens hår

dsc00085.jpg
Dagens hår. Inspirerad av Evas inlägg om hår och frisyr. Glitter har väldigt bra hårkammar som enligt min mening sliter mindre än gummisnoddar. Den finns i brunt och svart, 39,50 tror jag priset är.

Resten av inköpen HM

dsc00083.jpg
Resten av inköpen HM.
  • En rutig bomullskjol till dottern.
  • En bomullsmössa till dottern att använda under ridhjälmen.
  • En Batmanväska i trikå (!?) som trots barnens protester ska bli min nya dansväska :) Perfekt till mina dansskor, en vattenflaska och ett lypsyl.
  • Ett storpack strumpor utan skaft till mig.
  • Hårspännen som jag ska köpa fler av för de sitter mycket bra i mitt hår !
  • Max Factor 2000 calories mascara.
Alla dessa saker var på rea och totalt gick allt på strax över 280 kronor.

Sen smet jag in på Glitter innan bussen gick och köpte blå strass-örhängen. 17 kronor tror jag att de kostade...

Fler inköp HM

dsc000821.jpg
Fler inköp HM. Blå-grönt linne i polyester, den var så väldigt billig (2 för 39.50) så jag köpte 2 :) Passar perfekt till när jag dansar. Så jag tänkte att om jag köper 2 kan jag byta till ett torrt linne i pausen.
Kjolen är i trikå och den köpte jag egentligen för hemmabruk (pris 24.50), men den ser bättre ut på bild än i verkligheten.
Försökte sudda ut mina randiga strumpor som inte alls passade med hjälp av bildredigeringen på mobilen. Hmm, jag behöver nog öva lite mer på det.

Dagens inköp HM

dsc00080.jpg
Dagens inköp HM. HM hade halva reapriset när jag sprang in där på väg hem från tandläkaren. Det blev en stoor påse för under 300 kr ! Klänningen har 2 cm breda axelband som jag ska korta lite i ryggen. Ev. funderar jag på att göra banden i kors i ryggen, men då syns bh-banden iof....

Förstår inte varför bilden blev kornig, i telefonen såg den bättre ut. Tror att denna klänning kommer bli använd väldigt mycket i sommar. Ska testa den till jobbet med en tunn kortärmad tröja eller linne under.

Syns också hur krusigt mitt hår blev av dagens duggregn.

Träningskläder

dsc00079.jpg
Träningsbyxor och långärmad tröja från USA. Förutom dessa köpte mannen ett grått träningslinne med brottarrygg och inbyggd bh. Den är lite liten, hahaha, brösten blir som en limpa mitt fram...
En sportbh som öppnas med dragkedja mitt fram och en svart träningst-shirt utan ärmar.

Levi's och Bitten

dsc00073.jpg
Levi's med stretch, superbilliga kostade ung. 80 SEK !!
Linne och väst från Bitten
Västen är den enda av alla kläderna som mannen köpte från Bitten som finns med på websidan. Tyvärr hade jag en lite för spetsig bh...

Kläder från USA.

dsc00062.jpg
Första bilden på kläder från USA. Bitten av Sarah Jessica Parker. Byxorna är i tunn bomull och uppkavlingsbara en bit och det är slejfar med knappar på båda sidorna av byxbenen så att de håller sig uppvikta. Puh, borde egentligen tagit kort på det istället för att försöka beskriva.
Tröjan med trycket: "Fashion is not a luxury" köpte mannen 2 av, en brungrå med rosa tryck och en rosa med brungrått tryck.

dagens klädsel på väg till tandläkaren

dsc00054.jpg
dagens klädsel på väg till tandläkaren

Ny kajal

dsc00052.jpg
Ny kajal

dagens inköp

dsc000491.jp
dagens inköp

Dagens klädsel

dsc000471.jp
Dagens klädsel. Rosa tröja, brun munkjacka, jeanskjol och randiga strumpbyxor. Har försökt ett antal gånger att ta kort på hela mig, men misslyckades varje gång. Jobbet är full med folk så jag kan inte ta bild mot spegeln...

Mannen har slutat ovanligt tidigt från jobbet för att besikta bilen (det blev ombesiktning) så han kommer snart och hämtar mig. Vi ska köpa färska räkor och ha det mysigt ikväll :)

Vår bil är lynnig.
Igår morse när jag hade välbehövlig sovmorgon ringde mannen och berättade att han fått punktering halvvägs till jobbet. &%#&¤¤@£ !
När jag väl somnat om så vaknade jag av en stor smäll och att sängen hoppade. Iallafall kändes det så när de sprängde berg 100 meter från vårt hus för de ska bygga ett stort villa-område där. &%#&¤¤@£ igen !
Somnade om och sen ringde ett viktigt samtal till mannen. Jag var inte lite mosig när jag väl kravlat mig ur sängen. Coca-cola piggade upp mig så jag kunde fixa lite hemma och sen laga middag till familjen så dottern och mannen kunde åka till ridningen i tid.

Jag är så sugen att åka till Emmaus och leta vårkläder, men känner mig fortfarande svullen (magen putar) så det får bli på fredag eller i nästa vecka.


 

Asterix

Idag var vi på förhandsvisning (Tack för biljetterna KLM/Air France !) av Asterix och Olympiaden. Den var lång, över 2 timmar lång så 4,5 åriga sonen skruvade lite på sig i slutet. Kul handling och den var dubbad på ett bra sätt. Tyvärr var det lite låg volym för jag hör ibland lite dåligt och blev så förvirrad när jag min vana trogen försökte läsa på läpparna. Franska....
Hahaha.
Solen tittade fram en liten stund på eftermiddagen när vi var på väg hem så man iallafall vet hur den ser ut. Har det varit sol 3 dagar i Januari hittills ? Känns så.

Har inte orkat fotografera alla kläder som mannen köpte i USA.
Gummistövlarna hade jag idag till bion, fast jag tog av mig dem när filmen började så det inte skulle bli så svettigt.

Dottern älskar sina nya stretch-Levi´s (hade dem i fredags på skolan), fast hon är så mager så på måndag måste hon ha bälte så hon inte tappar dem trots att det är "adjustable waist" med resårer på insidan med knappar.

Känner mig svullen idag, är nog PMS för jag väger samma som förra veckan.

Mannen har fått en ratt till Playstationen, så jag har inte sett på TV på 2 dagar. Visst vi hade gäster igår och jag kan se på TV i sovrummet om jag vill. Men han vill ha sällskap i soffan....

Jörgen kom hem med 20 röda rosor.

dsc00036.jpg
Jörgen kom hem med 20 röda rosor.

Dagen från helvetet....

Skrev ett långt inlägg igår som blogger åt upp, suck...
Ska man vara tvungen att skriva allt i word som autosparar ?

Igår efter jobbet var jag helt slutkörd. Som en sladdrig disktrasa. Hem fixa mat till barnen och när det var en halv timme kvar till vi skulle åka till dotterns ridning stupade jag i säng och bara låg där en stund.
Dottern var superduktig och kunde nästan ta på sig alla ridkläder själv, behövde bara hjälpa henne med säkerhetsvästen och stövlarna. Iväg, lite sena och då upptäcker jag att det är minusgrader, shit jag har inga långkalsonger på mig: det kommer bli kallt....
Sonen somnar lagom till när vi anländer till stallet. Ruska liv i honom och in i skitlukten :(
Ridningen gick tack och lov bra och vi tog oss hem.
Trots att jag var dödstrött kunde jag inte somna så imorse var det inte lätt att ta sig upp ur sängen, tur att jag duschade och tvättade håret innan jag gick och lade mig igår för vi hade minus 6 grader. Ut och sätta i motorvärmaren så jag slipper skrapa rutorna och in och fixa frukost. Poff, så går jordfelsbrytaren. Ut och dra ur kontakten, sänka effekten på kupévärmaren, in och sätta på strömmen igen och då upptäcker jag att skjutdörren på bortsidan är öppen och har varit hela natten vilken tur att det inte regnat ! Stänger och sätter i kontakten till motorvärmaren igen. In och fortsätter äta och sen igen, poff. &%#¤@ !!! Skit samma, bilen får vara kall. Skickar ut ungarna i bilen och ska starta.
Raka raka raka säger bilen. &%#%%" igen !
Batteriet är slut och det är bara att skicka dottern till skolan gående försenad och högljutt klagande: jag orkar inte gå.
Gå in och sätta på långkalsonger och vantar och ta sonen i handen och gå till dagmamman. Tack och lov att han är hos extradagmamman idag så det är åt samma håll som dottern när jag ska hämta dem i eftermiddag. 
Slängde in sonen och sprang till bussen och jag hann med !
Kom bara 1 timme senare än vanligt till jobbet, urk.
Hostar fortfarande och känner förkylningen komma tillbaka. Kan iallafall glädjas åt att solen skiner in genom fönstren.


nya skor

dsc00034.jpg
nya skor

Söndagens shopping

image39
Änligen nya gummistövlar !

Imorgon jobb...

Nu har jag två och en halv arbetsdag att arbeta in, suck varför ska barnen alltid bli sjuka när Jörgen inte är hemma ?.

 Så istället för att vara ledig och försöka bringa ordning här hemma efter senaste veckans stök ska jag jobba imorgon. På kvällen har dottern sin ridning så vi åker förhoppningsvis dit alla tre. Hennes magont gick över i torsdags lika fort som det kom och hon har ätit normalt hela helgen.
Ska försöka packa ner alla ihopsamlade julsaker som ockuperar matsalsbordet innan Jörgen kommer hem på onsdag. Ska verkligen bli spännande att se om kläderna han köpt till mig passar...

Pencillinkuren tog slut igår och hostan har nästan gått över, kände mig iallafall tillräckligt frisk för att betala barnvakt och åka och dansa med kompisarna igår kväll. Ett ordenligt motionspass blev det och det var så kul att dansa med alla goa dansfavoriter igen och en ny favorit fick jag också !
Tack och lov har jag inte gått upp i vikt på de två veckor jag slarvat med maten och inte dansat. Men nu ska det bli ändring på det, nästa söndag börjar fortsättningskurs 1 i bugg på dansklubben och torsdagen efter börjar buggkurs avancé på Lazars dansskola.
Jag har inte satt något mål på hur mycket jag ska gå ner eftersom det gått så lätt (för första gången) men kanske 3-5 kilo till beroende på hur mycket muskler jag lyckas bygga med dansen. Det är ordenlig skillnad på hur lätt det är att dansa när jag väger 10 kilo mindre än när jag började.

Jörgen har shoppat i USA !

image38
Vi har dagit nytt av den låga dollarkursen och att de flesta affärer har efter jul rea.

Allt inköpt på en kväll. 16-23.

Jag pratade med honom i telefon från och till fram till kl. 5 i morse...

Blindtarmen ?

Tilde har legat utslagen sen söndag med jätteont i magen. Typiskt att det ska hända nu när jag är ensam med barnen...
Har pratat med flera sköterskor, en läkare och 2 akutmottagningar och nu ska jag åka till Östra sjukhuset med henne. Hoppas det nu inte är blindtarmsinflammation ! VARFÖR skulle Jörgen åka till USA just idag ???

Penicillin

I fredags var jag hos läkare och fick penicillin. Hostan har inte försvunnit än, hostar fortfarande dygnet runt som om inälvorna ville ut :(
Sitter och sover på natten så min rygg vill inte vara med längre.
Man får hårda magmuskler av att hosta 2 veckor i sträck....
Tur att det inte finns någon dans i närheten i helgen, annars hade det känts värre.
Mannen drar till staterna nästa vecka och vi skriver shoppinglista åt honom. Är väldigt nöjd med kläderna han köpte till barnen senast.

Gummistövlar

Jag måååste få tag på nya gummistövlar. Mina gamla är trasiga och läcker in. Såg högklackade på HM under mellandagsrean men de hade inte min storlek kvar :(

Någon som vet var man kan få tag på "kvinnliga" gummistövlar ?. Har lite svårt att gå i platta gummistövlar.
Idag är vädret verkligen kasst med mörk himmel och spöregn....

Borta...

Tog bort inlägget från igår, tack för era kommentarer.

Det jag skrev igår var obetänksamt, men det var hur jag kände då.
Familjen hade varit sjuka från och till i 2 veckor, jag hade haft hosta i en vecka och sovit 2 timmar innan jag skulle jobba.
Har jag lovat att göra något, då gör jag det oavsett hur lång tid det tar....
Men jag gillar inte att ständigt bli ifrågasatt.
Jag hade inte skrivit något vare sig på bloggen eller som mail om jag inte fått det där mailet. Det som blev som ett rött skynke för mig vid fel tillfälle.

Bhonus i Borås igår

Igår blev det dans för hela slanten !!
Jag, M och M (2 danskillkompisar) trotsade snöovädret och åkte till Borås och hade en underbar danskväll trots förkylningen. Bhonus är som alltid proffs, spelar bra låtar och tjatar inte så mycket mellan låtarna som vissa band gör.
Träffade både gamla och nya dansbekanta och fick inte en enda dålig dans.
Eller jo, lärde M att dansa foxtrot så de första 2 danserna med honom var sådär. Men han lärde sig snabbt så sen var det bara att följa. Fick bl. a 4 riktigt underbara foxar med J, en kille från Dansmaffian. Jag säger bara: WOW !! Den killen kan föra. Trots att det var trångt på dansgolvet så flöt det på runt utan några problem. Problemet var att bugga efter en sån dans, svårare än man kan tro....
Kom hem 2.30, trött, hungrig och dansnöjd. Hostan är mycket värre idag, men det var det värt. Längtar till kursstarterna så jag håller på att gå sönder. Dans 3 gånger i veckan är en livsnödvändighet :)

Annars har jag tillbringat helgen med att se Sex in the City på DVD igen, har kommit halvvägs in på säsong 2. Mr Big är sååå sexig. Undrar vad jag ska ha på mig till premiären på Sex in the City-filmen som har premiär i juni ?
Tills dess kanske jag har gått ner ytterligare några kilo. Riktigt högklackade skor är iallafall säkert att jag ska ha.

dagens klädsel, det blir dans trots allt...

dsc00029.jpg
dagens klädsel, det blir dans trots allt...

Saker jag inte kan leva utan...

  • BH, gravitationen är inte på min sida efter 2 graviditeter och över 3 års amning. Senaste inköpet efter jobbet igår, från lindex:


  • Cliniques hudprodukter. Mannen köper dem i taxfree-butiker lite varstans i världen där han råkar vara när jag behöver påfyllning.
  • image31

  • Max Factors mascara 2000 calories. Har använt den i princip varje dag (inte slappa-hemma-dagar) i ett helt år. Köpte deras masterpiece för att prova men gillade inte silikonborsten som var så hård mot ögonlockens kanter.
  • image32

  • L´Oréal True Match foundation, har använt den i flera år och är vad jag vet en av få som är parfymfri. Använder den på de mörka ringarna under ögonen som aldrig försvinner hur mycket sömn jag än får. Skulle egentligen behöva Visible Lift istället för rynkornas skull...
  • image33

  • Mobilen. Speciellt nu när jag fått en sprillans ny som har allt utom micro. Mannen har installerat GPS-program i den så att jag alltid ska hitta hem :) Minns hur krångligt det var innan mobilerna fanns i var mans ägo. Min pappa var den förste i byn som hade biltelefon, en stor väska med en lur och sladd. Han var säljchef i Norge och var borta hemifrån mycket. Nu tycker jag det är så skönt att jag alltid kan ringa mannen när han är ute i världen och jobbar.

  • Min plattång (köpt i oktober) som jag inte förstår hur jag har klarat mig utan i alla år. Jag har självlockigt hår och min lugg ser hemsk ut på morgonen. Och när det regnar blir mitt hår krusigt. Plattången trollar bort det på några sekunder !
  • image34

Ögat

dsc00027.jpg
Så här vackert är mitt öga med gul ögonsalva i. Förkylningen har bara blivit värre och inbegriper även bihåleinflammation. Medicineringen består av: Noviform, ventoline, Nasonex och quilla...

Bild

dsc00022.jpg
Bild

Olika nyanser av brunt

Idag är en brun dag. Hade inte planerat i förväg vad jag skulle ha på mig till jobbet idag och jag hostade merparten av natten istället för att sova. Tack och lov tvingade mannen mig att sortera in alla mina kläder i garderoben igår så det var bara att sticka in huvudet och dra fram nått. Det var kallt så det blev bruna mormorskängor, bruna leggings, brun klockad manchesterkjol, brun tröja och egenstickad jumper i egenfärgat garn. Inget smink. Jag har inte gått till jobbet utan smink sen jag började här 1 April förra året. Det förstärkte min image som pestsjuk att vara helt grå i ansiktet och ha glasögon istället för linser. Det får ni inte bild på, men kanske kläderna.
Dagen känns brun också, kompisen är plötsligt singel igen och jag vill bara trösta. Vad är det som är fel ? Varför ger vissa upp innan det roliga ens har börjat ?


Inte frisk än...

Nyårsaftonsnatten blev bättre än jag kunnat tro när jag skrev förra inlägget. Tittade på alla pengar grannarna kastat bort på fyrverkerier och skänkte en tanke till alla stackars människor som sitter och bygger raketer i Kina.
Jag piggnade till såpåss att jag åkte för att hämta mannen vid 2 och fick då pratat lite med vännerna och få träffa nya flickvännen. De verkar vara ett passande par :)
Dessutom är planen att min man och kompisens nya flickvän ska gå nybörjar-buggkurs ihop !
Det skämtades om nyårslöften och jag lovade att inte dansa mer än 3 gånger i veckan, hahaha !
En föreslog att vi skulle skaffa ett barn till men den skickade jag snabbt vidare till det nyblivna paret som rodnade djupt. Mannen lovade att börja motionera och gå ner i vikt. Själv är jag riktigt nöjd med min vikt, 65 kilo och BMI 25.4 !!!
Det har inte ens varit kämpigt att gå ner 10 kilo. Jag har ätit onyttigheter, choklad och alkohol inimellan och ändå har det gått bra.
Bara jag får dansa mer så jag bygger lite mer muskler också blir jag nöjd. Igår hade jag på mig ett par jeans som jag haft i några år och de var så stora att jag var tvungen att ha ett skärp i midjan för att inte tappa dem.
Jag hostar, snorar och har fått ögoninflammation i vänster öga. Hoppas att förkylningen ger sig så jag kan åka och dansa på lördag.
Svärföräldrarna åker iväg till varmare trakter ikväll, tur att mannen är ledig hela veckan så vi kan ställa om till vardag tillsammans. Imorgon ska jag jobba hela dagen. Åh, vad jag längtar till slutet av månaden när det är kursstarter på buggkurserna igen.

RSS 2.0